x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bodyguard, amfitrion la Zilele Eforiei

Bodyguard, amfitrion la Zilele Eforiei

de Miruna Mihalcea    |    05 Aug 2005   •   00:00
Bodyguard, amfitrion la Zilele Eforiei

In premiera, "Zilele Eforiei" au fost prezentate de un bodyguard cu veleitati artistice. Turistii si-au petrecut seara pe nocturna din Eforie Sud, la petrecerea organizata de Casa de Cultura, care a saracit bugetul primariei cu 450.000.000 de lei.

Petrecerea aniversara a orasului Eforie a-nceput ieri, cu cantec, si se termina sambata, cu trante tataresti. In seara inaugurala, melodiile trupei "3 Sud Est" si-au impartit aplauzele publicului cu scene de comedie… pornografica!

Turisti in haine "de seara", oficialitati, musafiri si vedete s-au inghesuit, in ordinea importantei, pe plaja din Eforie Sud, sa ciocneasca si ei un pahar de veselie in cinstea uneia dintre cele mai vechi statiuni de la malul Marii Negre, la lumina artificiilor si-a nocturnei. Petrecerea a fost gandita-n asa fel incat sa-i impace si pe turistii in concediu prelungit, si pe cei in vacanta de week-end, astfel ca sarbatoarea va fi in toi pana la 6 august.

ACORDURI MANELISTE. Ca mai orice eveniment de pe Litoral care se respecta, "Zilele Eforiei" au inceput cu vibratii maneliste, in acordurile trupei constantene "Elias". Initiativa pare justificata, daca ne gandim ca trupa functioneaza sub atenta obladuire a marelui manelist Costi Ionita. Cum domnu’ doctor e cu eticheta, desi n-are grade universitare, asa cum sade bine domeniului medical, Costi Ionita are-n schimb lipici la public si pe deasupra, mai are si-o piramida cocotata-n varful casii. Asa ca orice iese din mana lui, e tocmai bun de scos la rampa in deschiderea unui eveniment… A urmat Ilie Micolov, "cowboy-ul-cantaret", care-a-ncercat sa reinvie putin din atmosfera epocii de aur cu "Fata de la tara" si "Astazi e ziua ta". Nici asta nu-i de mirare, ca nu degeaba Eforie Sud a fost odata Carmen Silva, deci se cerea si-un interpret din vechea garda.

APRECIATI. Baietii de la "3 Sud Est" primesc aplauze la fiecare aparitie

ADAM SI EVA, IN MIZERIE. Ne-am convins ca piata spectacolului e departe de a fi ne-ncapatoare! Dupa ce au aparut tot felul de trupe umoristice, toate una si-una, am fi crezut ca nu mai e nimic de vazut. Ei bine, e: "Vacanta mica". Pustii astia, probabil plictisiti de-atata-nvatatura, si-au zis sa exploateze si ei, ca tot romanu’ inventiv… sexul. Si unde-i sex, poate sa-ncapa orice, dupa dansii. Cum ar fi povestea biblica a lui Adam si-a Evei care se pare ca nu fusese intinata inca. Adica, de ce sa nu interpretam pe scena, la un eveniment "patronat" de Primarie, o Eva pe post de patruped in calduri si-un Adam isteric?! Ba mai mult, de ce sa nu le vorbim parintilor cu copii mici si adormiti in brate despre tampoane igienice si bustul zeitei Venus? Intr-un limbaj colorat, evident, ca s-asiguram audienta.

LUTA BODYGUARD-UL. Un tip la 23 de ani, multifunctional. "De profesie" bodyguard, imbina arta patrulatului cu meserii de ocazie, de exemplu aceea de DJ prin barurile si terasele din Eforie Sud. Cum CV-ul lui e promitator, iata ca Luta castiga cu onor casting-ul pentru postul de prezentator la "Zilele Eforiei". Aplauze pentru Luta!

BUGET
"Casa de Cultura a organizat evenimentul care a costat vreo 450.000.000 de lei. In asta intra tot: plata artistilor, cazare, masa, locatii, sunet si lumini. La anul insa vreau sa schimb, sa ducem evenimentul intr-o locatie cu vad mai mare la turisti" - Primarul orasului Eforie

"TOCANITA"
Sarbatoarea "Zilelor Eforiei" se va opri, mai departe, la Teatrul de Vara din Eforie Nord si la cel din Eforie Sud. Musafirii cu invitatie de onoare dar si curiosii vor asista la parada costumelor populare, la demonstratii de trante tataresti Kures, vor putea participa la jocuri sportive organizate pe plaja si vor asista la reprezentatii ale unei game pestrite de artisti, precum Maria Ciobanu, Mirabela Dauer, Blondy, Raoul, Bambi, Autentic, Doru Octavian Dumitru sau Stela Popescu.
×
Subiecte în articol: observator eforie