x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bolnav psihic uitat sub apa clocotita

Bolnav psihic uitat sub apa clocotita

29 Sep 2004   •   00:00

Un pacient al Spitalului de Psihiatrie "Sf. Pantelimon" din Braila a fost lasat de o infirmiera sub dus, iar la scurt timp apa clocotita i-a provocat acestuia arsuri grave pe 40% din suprafata corpului.

Toma Jilaveanu, in varsta de 66 de ani, era internat de doua saptamani in unitatea spitaliceasca braileana si a fost dus de o infirmiera, cu caruciorul, la dus, unde urma sa fie spalat. Infirmiera Craita Gurgu a lasat apa la dus sa curga peste barbat, iar cand s-a intors a constatat ca pacientul era oparit complet. Femeia sustine ca a lasat apa rece combinata cu cea calda, iar in momentul cand o alta persoana a intrat in dusul apropiat, apa rece s-a oprit. Din acest motiv, Toma Jilaveanu a suferit arsurile atat de grave. Directorul DSP Braila, Gabriel Gheorghe, sustine ca a fost declansata o ancheta si se va merge pana la sanctionarea pe linie ierarhica, pana la conducerea unitatii sanitare.

De altfel, infirmiera care a provocat acest incident a fost suspendata din functie. Din cate se pare, sansele ca pacientul sa-si revina sunt minime, tinand cont ca nici nu poate fi transportat. (Erik Hoosz)

×
Subiecte în articol: observator