x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boloș spune că reforma pensiilor speciale trebuie finalizată până pe 31 decembrie

Boloș spune că reforma pensiilor speciale trebuie finalizată până pe 31 decembrie

08 Sep 2022   •   17:40
Boloș spune că reforma pensiilor speciale trebuie finalizată până pe 31 decembrie
Sursa foto: Marcel Bolos/antena3

Reforma pensiilor speciale trebuie finalizată până pe 31 decembrie, spune ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

„Au existat discuții la nivelul Guvernului și în coaliție, pe această temă, s-a exprimat punctul de vedere cu privire la faptul că avem un jalon care are un conținut care privește pensiile speciale, iar noi, în legislația națională, avem pensiile ocupaționale și pensiile de serviciu”, a spus Marcel Boloș.

El a amintit că s-a constituit un grup de lucru în acest sens.

„Dialogul informal cu Comisia urmează să îl avem în această lună”, a adăugat Boloș.

În momentul în care sunt condiții și circumstanțe obiective de modificare a unui jalon, statul membru își prezintă aceste condiții Comisiei Europene, iar Comisia decide dacă sunt justificate aceste circumstanțe pentru modificarea jalonului și ia o decizie.

„Acum e foarte prematur de spus care va fi decizia. (...) În momentul de față nu s-a pus în discuție acest jalon decât în spațiul public, nu avea ce răspuns să ne ofere Comisia. Termenul pe care îl avem și până când suntem obligați să avem un punct de vedere este 31 decembrie 2022”, mai spune Boloș.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene afirmă că trebuie primită o poziție, ”fie că este albă sau e neagră”.

„Jalonul trebuie limpezit într-un a nume fel sau altul, ori renunțăm la inechități ori se elimină plafonul de 9,4%. El nu poate fi pus în aplicare pentru că se contrazic informațiile în cadrul jalonului”, a arătat el.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Boloș