x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Borbely: Monica Macovei depăşeşte măsura, ar fi bine dacă ar veni la coaliţie să lămurim lucrurile

Borbely: Monica Macovei depăşeşte măsura, ar fi bine dacă ar veni la coaliţie să lămurim lucrurile

de Mediafax    |    03 Mar 2012   •   14:55
Borbely: Monica Macovei depăşeşte măsura, ar fi bine dacă ar veni la coaliţie să lămurim lucrurile

Vicepresedintele UDMR Laszlo Borbely considera ca europarlamentarul Monica Macovei "depaseste masura" prin afirmatiile recente, el invitand-o sa mearga la sedintele coalitiei, in calitate de vicepresedinte PDL, pentru a "lamuri lucrurile".

Borbely a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX ca nu au temei real afirmatiile Monicai Macovei potrivit carora aplauda adoptarea Legii lustratiei, chiar daca pretul este persoana ei, si ca, prin amendamentul introdus in lege referitor la procurori, UDMR a vrut sa-i plateasca criticile la adresa reprezentantilor Uniunii.
"Eu spun ca avem nevoie de aceasta lege chiar daca a fost votata prea tarziu, noi am fost de acord si cu, si fara procurori. Nu intru in speculatii, dar ii reamintesc doamnei Monica Macovei ca, atunci cand faci o afirmatie, trebuie sa fie bazata pe realitate", a spus Borbely.

El a adaugat ca amendamentele aduse de reprezentantii UDMR la proiectul de modificare a Codului Penal sunt perfect justificate.
"Colegii mei au propus amendamente, au spus ca nu se poate considera un parlamentar la fel cu un functionar public. Nici vorba ca un parlamentar sa nu fie tras raspundere daca face ceva incompatibil. Doamna Macovei face un rau Romaniei prin aceste declaratii, a agitat la UE aceste probleme, de parca ar fi o treaba decisa. E foarte grav. Ca sa fie mai populara, mai luptatoare in ochii unora, depaseste masura. Ar fi bine daca ar veni la coalitie, sa ii explicam cum stau lucrurile, le-am lamuri, pentru ca, sa nu uitam, doamna Macovei este vicepresedinte PDL", a aratat Borbely.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sambata, ca aplauda adoptarea Legii lustratiei, chiar daca pretul este persoana ei, aratand ca, prin amendamentul introdus in lege referitor la procurori, UDMR a vrut sa-i plateasca criticile la adresa reprezentantilor Uniunii.
"Sunt intre cei care aplauda adoptarea Legii lustratiei. Cred ca niciodata nu e prea tarziu pentru asta. Sigur ca era ideal sa o facem la inceputul anilor '90 si sa scapam de aceatsa politica tulbure si clasa politica tulbure si in mare parte corupta, dar e bine si acum, iar, daca pretul sunt eu, foarte bine", a spus Macovei.
Ea a aratat ca Legea a fost adoptata destul de in viteza si nu este o varianta lucrata.

In legatura cu faptul ca legea o vizeaza prin introducerea procurorilor comunisti intre cei lustrati, Macovei a spus: "Daca asta a fost pretul sa avem o lege a lustratiei, foarte bine".
"Nu stiu, poate o sa candidez atunci la presedintia Romaniei in 2014, daca nu o sa pot sa fiu minitru. Sa fim seriosi", a spus, razand, Monica Macovei.
In opinia europarlamentarului PDL, forma in care a fost votata Legea lustratiei la propunerea UDMR reprezinta o plata pentru criticile aduse de Monica Macovei la adresa reprezentantilor Uniunii.

"Sigur ca ea (Legea lustratiei - n.r.) a fost facuta de colegii de la UDMR ca o plata pentru criticile pe care le-am adus, cum de altfel au si spus unor colegi PDL, sa ma invat minte ca sunt intr-o coalitie si i-am critica pe acele proiecte de lege prin care vroiau sa modifice Codul Penal si sa scoata, de plida, parlamentarii de la infractiunea de luare de mita", a explicat Monica Macovei.

Camera Deputatilor a adoptat marti, Legea lustratiei, care impune restrictii ale unor drepturi pentru o perioada de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse functii in regimul comunist.

Legea lustratiei a fost votata in absenta opozitiei, aflata in greva parlamentara.
Deputatul PDL Iustin Cionca a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca legea lustratiei, votata de Camera Deputatilor, prevede ca persoanele care au facut parte din structurile de putere si din aparatul represiv al regimului comunist nu vor putea fi numite in functii pentru cinci ani consecutiv.

×
Subiecte în articol: observator