x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Borbely: Noua lege privind taxa auto nu are aplicare retroactivă şi nu poate fi atacată în justiţie

Borbely: Noua lege privind taxa auto nu are aplicare retroactivă şi nu poate fi atacată în justiţie

13 Ian 2012   •   13:26
Borbely: Noua lege privind taxa auto nu are aplicare retroactivă şi nu poate fi atacată în justiţie

Noua lege privind taxa auto nu poate fi considerata ca o aplicare retroactiva si nu poate fi atacata in justitie, a declarat, astazi, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, la postul public de radio.

"Nu este vorba despre retroactiv pentru ca nu retroactiv platesc aceasta taxa, ci la prima vanzare. Eu nu sunt obligat sa vand masina si nu oblig pe nimeni sa-si vanda masina. Daca nu vrea sa-si vanda masina, nu-si vinde masina. Dar daca fiecare se hotaraste sa-si vanda masina este obligat sa plateasca taxa, dar nu retroactiv, ci incepand de acum. Am fost duminica trecuta intr-o piata de masini si vreau sa va spun ca poti sa cumperi o masina de 3-4 ani vechime pentru care nu trebuie sa platesti taxa de inmatriculare, sa zicem un VW Passat, care este totusi o masina bunicica, la 6-7.000 de euro. Deci, pe piata auto, vor fi de acum incolo mai multe masini care nu sunt mai vechi de zece ani sau de opt ani. Ne orientam spre masini care polueaza mai putin", a explicat Borbely, potrivit Agerpres.

Oficialul MMP a precizat, totodata, ca noua taxa auto nu a fost impusa de pe o zi pe alta, iar cei care voiau sa-si vanda masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 puteau sa faca acest lucru in ultima jumatate de an.

"Toata lumea stia inca din luna august (2011 - n.r.) si cred ca de cel putin o suta de ori am spus lucrul acesta, ca va fi introdusa o taxa noua. Cei care voiau sa-si vanda masinile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 au avut la dispozitie cinci luni sa faca acest lucru daca nu voiau sa plateasca. Noi n-am impus de pe o zi pe alta aceasta taxa", a mai spus ministrul Mediului.

×
Subiecte în articol: taxa auto