Arestarea secretarului de stat, membru in Guvernul Boc, George Costin si a acolitilor acestuia a scos la iveala caracatita prin care revolutionarii care au luptat in Decembrie 1989 erau mulsi de banii publici primiti de la stat. Totodata, fabrica de revolutionari de carton a fost temporar inchisa.
Cu o luna inainte de arestare, George Costin a girat cu stampila Guvernului un protocol prin care revolutionarii promiteau ca nu vor protesta in fata sediilor Partidului Democrat Liberal, cu conditia ca Legea 341 prin care se aducea "recunostinta fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989" va fi modificata. In schimbul tacerii, George Costin a vrut sa transforme nemultumirea revolutionarilor intr-o megaafacere imobiliara, prin care sa mai traga un tun imobiliar. El voia ca toate sediile revolutionarilor sa treaca gratis in proprietatea asociatiilor de revolutionari, plus multe alte drepturi banesti. Pe langa aceasta afacere, mai voia sa includa in categoria revolutionarilor si garzile patriotice. De ce? Pentru ca el a preluat sefia garzilor patriotice de pe platforma IMGB, datorita faptului ca pana in anul 1983 a fost ofiter in Armata Romana, avand in subordine peste 100 de luptatori.
Insa, nu a reusit sa isi duca planurile la bun sfarsit. George Costin impreuna cu Serfim Cotenescu si Mihai Bolocan a fost saltati de Directia Nationala Anticoruptie Pitesti. Procurorii ii acuza ca au constituit si condus un grup infractional in 2009-2011, perioada in care revolutionarii au formulat cereri de preschimbare a acestui document si pentru obtinerea adeverintei in baza careia urmau sa beneficieze de indemnizatii de la bugetul de stat. "In baza contractelor de reprezentare s-a constatat ca a fost obtinuta suma totala de 9.453.390 de lei, din care 2.470.000 de lei, au fost virati in conturile personale ale inculpatului Costin George." Magistratii argeseni au constatat ca cei trei inculpati sunt acuzati de savarsirea unor infractiuni deosebit de grave, de spalare de bani si constituire a unui grup infractional organizat, savarsite: "intr-un context legat de evenimente ce se bucura de o sensibilitate aparte in randul opiniei publice, respectiv Revolutia din Decembrie 1989".
Fraudarea bugetului de stat
Iordan Radulescu si George Costin erau sefii revolutionarilor in perioada 2001-2003. Atunci a aparut moda prin care erau importate masini de lux din strainatate pe numele revolutionarilor pentru a scapa de plata taxelor vamale. Potrivit unor surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, "aceasta afacere a fost pusa la cale in perioada in care George Costin era subsecretar de stat, iar Radulescu era seful lui. Radulescu umba mai mult beat, iar Costin facea ce voia in numele lui. Atunci, Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor elibera niste adeverinte prin care revolutionarii care isi aduceau masini din strainatate erau scutiti de plata taxelor vamale. Cei care aduceau masini de lux, le treceau pe numele revolutionarilor. Asa s-a ajuns ca revolutionarii cu handicap si fara venituri sa detina pe numele lor bolizi de lux. Dosarul a fost instrumentat de IPJ Hunedoara, fiind trimise in judecata mai multe persoane printre care se afla si George Costin. Datorita influentei pe care o avea atunci a primit neinceperea urmaririi penale."