x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Botiş: Dacă preşedintele nu promulgă Codul muncii, demisionez!

Botiş: Dacă preşedintele nu promulgă Codul muncii, demisionez!

25 Mar 2011   •   13:50
Botiş: Dacă preşedintele nu promulgă Codul muncii, demisionez!
Sursa foto: /Jurnalul National
158192-.jpgMinistrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan Nelu Botiş, a declarat, astăzi, la Bistriţa, că dacă Traian Băsescu nu va promulga noul Cod al muncii, va demisiona din funcţie.

"În condiţiile în care aş avea greşeli flagrante, aş demisiona în activitatea profesională. Vă dau un exemplu: dacă ar fi infirmat Curtea Constituţională legea cu privire la Codul muncii, aş fi demisionat. Dacă nu o promulgă domnul preşedinte, demisionez", a spus Botiş, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii a declarat că nu a avut emoţii mari legate de decizia Curţii Constituţionale, deoarece era convins că legea este "bună" şi "constituţională", însă a recunoscut că, în mod "ideal", Codul muncii ar fi trebuit să parcurgă procedura dezbaterii parlamentare.

"Procesul normal este cel al dezbaterii parlamentare şi probabil că la modul ideal ar fi trebuit să ajungă în Parlament şi să fie dezbătut în Parlament. Dar societatea şi, în general, economiile trăiesc astăzi o altă dinamică şi trebuie să ne adaptăm acestei dinamici. Eu cred că am făcut un lucru corect, pentru că astăzi economia României are nevoie de acest Cod al muncii", a afirmat Botiş.

×