x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Botiş: Legea "zilierilor" ar crea mii de locuri de muncă

Botiş: Legea "zilierilor" ar crea mii de locuri de muncă

15 Feb 2011   •   19:32

Adoptarea Legii "zilierilor" de către Camera Deputaţilor ar scoate la suprafaţă, din zona muncii la negru, 150-200.000 mii de locuri de muncă, a declarat, marţi, la Parlament, ministrul Muncii, Ioan Botiş.

Prezent la Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, pentru o informare asupra negocierilor cu patronatele şi sindicatele pe marginea Codului Muncii şi a legilor speciale (Legea patronatelor, a sindicatelor şi a conflictelor de muncă), ministrul Ioan Botiş a pledat pentru adoptarea cât mai rapidă a legii "zilierilor", proiect de lege supus spre dezbatere şi adoptare în Camera Deputaţilor. 

"Aş face exact ca Mucius Scaevola, mi-aş arde mâna dreaptă, garantându-vă că vom crea, dacă legea 'zilierilor' va trece în Parlament, vom scoate la suprafaţă cel puţin 150-200 de mii de locuri de muncă. În fond, prin reglementări minimale putem să constatăm că avem potenţial de a creşte aceste contracte de muncă, purtătoare de contribuţii. Şi este interesul nostru, ca societate, să avem contributori şi nu asistaţi", a declarat ministrul Ioan Botiş, la şedinţa Comisiei de muncă a deputaţilor. 

În noiembrie 2010, Senatul a respins reglementarea raporturilor de muncă ale zilierilor.

×