x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Braila - Gasita de Politie, respinsa de ai ei

Braila - Gasita de Politie, respinsa de ai ei

de Nicoleta Butnaru    |    16 Iun 2006   •   00:00
Braila - Gasita de Politie, respinsa de ai ei

O tanara se afla de ani buni in scriptele Politiei Braila ca persoana cu identitate necunoscuta, desi politistii cred ca ea este unul din copiii declarati disparuti. In mai multe randuri parintii disparutei au fost confruntati cu ea. Si, desi fata ii recunoaste, parintii neaga ca ar fi copilul lor. Politistii intentioneaza sa ceara testul ADN pentru a lamuri situatia.

POVESTEA. Marioara Cernat este din Baraganu si a disparut la 19 septembrie 1995. Avea 8 ani, iar ultima data a fost vazuta in statia CFR Spicu. "Fata, care era intarziata mintal, a fost vazuta urcand in trenul ce rula pe traseul Constanta - Galati. Politistii au gasit o tanara cu semnalmentele disparutei intr-o casa de copii din tara, insa familia Marioarei Cernat refuza sa vina sa o recunoasca", se arata in ultima nota a IGPR privind disparitia fetei.

Fetita asemanata de politisti cu Marioara Cernat

La 23 august 2001, la Politia Braila a fost adusa o fata care, dupa aspectul fizic, avea 12-13 ani. Provenea dintr-o casa de copii din tara, suferea de oligofrenie si povestea ca ar fi din Braila. "La data la care a fost gasita, fata vorbea greoi si zicea ca o cheama «Mariana» sau «Marioara». Legatura dintre cele doua cazuri s-a facut mai tarziu. Semnalmentele disparutei sunt identice cu cele ale fetei gasite. Ea povestea ca este din «satul» Braila si ca are doi frati, ca tatal sau ar fi murit si ca-l chema «Teo». Initial, familia Cernat nu a vrut sa vina sa vada daca fata gasita este a lor, stiind ca, daca o recunosc, le va fi data acasa. Au situatie dificila, mai au copii, am inteles ca unii sunt tot cu handicap si amandoi parintii sunt cunoscuti ca si consumatori de alcool. Cand, intr-un final, am reusit sa-i aducem aici si am facut confruntarea cu fata, ea a strigat la femeie: «mama, mama!» si i-a sarit in brate. Femeia s-a ferit. Fata, care e cat de cat lucida, le spune pe nume sau «doamna» angajatelor care au grija de ea. Nu a mai reactionat niciodata la fel fata de o alta persoana de sex feminin", sustine judiciaristul care se ocupa si de verificarea dosarelor persoanelor cu identitate necunoscuta.

Politistii braileni intentioneaza ca, pentru clarificarea acestui caz, sa ceara testul ADN.

×
Subiecte în articol: observator