x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Branduitorul "Miss Piranda", contrabandist profesionist

Branduitorul "Miss Piranda", contrabandist profesionist

de Violeta Fotache    |    02 Aug 2010   •   00:00

Roxana, Prinţesa Ardealului, şi Ion Petrişor, arestaţi



Paul Iova, alias Ion Petrişor, 48 de ani, din Bucureşti, organizatorul concursului anual de "dans din buric" Miss Piranda, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţia de contrabandă cu ţigări provenite din Republica Moldova şi Ucraina. În acest caz, procurorii DIICOT Suceava au cerut şi au obţinut de la instanţă arestarea preventivă a 11 persoane, printre care se află şi consoarta lui Ion Petrişor, Roxana, Prinţesa Ardealului, celebră cântăreaţă de manele. Alte 44 de persoane implicate în această reţea sunt cercetate în stare de libertate, ne-au declarat surse judiciare.

Din anchetă a rezultat că Ion Petrişor şi-a folosit "talentul organizatoric" pentru a pune pe picioare o afacere de criză care ar putea fi de­nu­mită cu succes "Contrabanda SRL". Gruparea criminală condusă de Ion Petrişor funcţiona aproape ca o firmă legală, în care fiecare "angajat" (cei mai mulţi dintre ei cunoscuţi cu antecedente penale inclusiv pe teritoriu străin) avea atribuţii bine definite şi remunerate.

Cărăuşi, depozitari, distribuitori, contrabandiştii au reuşit să introducă ilegal în România peste 500.000 de baxuri de ţigări de diferite mărci (prejudiciu peste 1,1 milioane de euro), aşa cum a reieşit din activitatea de monitorizare specială efectuată timp de trei luni cu sprijinul lucrătorilor din serviciul secret al Ministerului de Interne şi din SRI. Ţigările erau apoi vândute comercianţilor de ţigarete de pe piaţa neagră a municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Neamţ şi Co­vasna. Ion Petrişor şi Roxana, Prinţesa Ardealului, se ocupau direct de distribuţia pe piaţa neagră din Capitală, ne-au spus surse judiciare.

La efectuarea celor 50 de percheziţii simultane de vineri, autorităţile au descoperit şi confiscat peste 500.000 de baxuri cu ţigări, trei pistoale, 30 de telefoane mobile, 100 de cartele SIM, 2.500 de euro, 250.000 de lei noi şi un aparat de termoviziune folosit pentru a evita noaptea grănicerii care patrulau fâşia verde a frontierei de stat adiacentă judeţelor Suceava şi Botoşani. Au mai fost confiscate şi 11 maşini, mărci celebre precum Audi Q7, BMV seria 5, Mercedes ML. 

×
Subiecte în articol: observator