x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Celebra gustare de vară cu brânză şi roşii a ajuns un lux. Cât costă burduful de oaie în piețe

Celebra gustare de vară cu brânză şi roşii a ajuns un lux. Cât costă burduful de oaie în piețe

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2023   •   06:00
Celebra gustare de vară cu brânză şi roşii a ajuns un lux. Cât costă burduful de oaie în piețe

Gustarea clasică, brânză cu roşii, va fi un moft, pentru români, după ce un kilogram de brânză de burduf de oaie a ajuns să coste 120 de lei kilogramul.

Nici prețul pentru telemeaua de vacă, nu e de neglijat. Cel mai ieftin sortiment costă 35 de lei iar dacă alături de ea mai punem şi nişte legume, atunci meniul este un lux.

Roşiile, deşi mai ieftine decât acum câteva săptămâni, se vând în pieţe cu preţul de aproximativ 15 lei kilogramul, scrie Antena3CNN

Telemeaua veche de oaie o găsim la raft cu preţuri de aproximativ 60 de lei per kilogram. Ceva mai ieftină este cea de vacă cu preţuri cuprinse între 25 şi 35 de lei/kg.

Iar preţurile mari au schimbat atât comportamentul clienţilor, cât şi al vânzătorilor. Românii cumpără cantităţi mai mici pentru a se încadra în buget, iar comercianţii afişează la raft preţul la 100 de grame.

În ceea ce priveşte o posibilă scădere a preţurilor, specialiştii spun că ar fi posibilă.

Conform datelor Institutului de Statistică, brânza este cu peste 28% mai scumpă faţă de anul trecut, iar legumele au preţuri cu 26% mai mari.

Cât costă un kilogram de brânză

Telemea de oaie/capră: 45-60 lei/kg

Telemea de vacă: 25-35 lei/kg

Branză de burduf în coajă: 100 lei/ kg

Branză de burduf de oaie: 120 lei/ kg

 

×
Subiecte în articol: brănză burduf pret