x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Braşov: Pensionarul rătăcit în munţi a fost salvat

Braşov: Pensionarul rătăcit în munţi a fost salvat

24 Aug 2009   •   00:00

Turistul în vârstă de 72 de ani, din Bistriţa-Năsăud, care s-a rătăcit duminică în Masivul Făgăraş, a fost adus de salvamontişti în această dimineaţă dimineaţă în zona Viştea Mare, într-un loc accesibil. De aici a fost preluat de un elicopter şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.



Şeful Salvamont Victoria, Thomas Bross, a precizat că după mai mult de opt ore, pe o vreme rece cu ploaie, salvamontiştii au reuşit să-l coboare pe turist în zona Viştea Mare. "Turistul are mai multe răni la picioare şi la cap, dar este într-o stare stabilă. El a fost găsit în zona Fundul Văii, la 1.800 de metri altitudine, de un grup de tuirişti cehi care au anunţat Salvamontul duminică în jurul orei 17.00. Aceşti turişti i-au acordat şi primul ajutor", a precizat şeful Salvamont Victoria, citat de Agerpres.

Acesta a mai spus că turistul nu era echipat corespunzător şi a ales un traseu destul de greu pentru vârsta lui. El a plecat de la cabana Sâmbăta, unde şi-a lăsat bagajele, spre creasta muntelui. Deocamdată nu se ştie cu exactitate ce s-a întâmplat pe traseu.

×
Subiecte în articol: observator