x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Breaking news! Paznicul care i-a spart casa Elenei Băsescu a primit 4 ani şI 4 luni închisoare cu executare

Breaking news! Paznicul care i-a spart casa Elenei Băsescu a primit 4 ani şI 4 luni închisoare cu executare

de Ion Alexandru    |    30 Oct 2015   •   20:56
Breaking news! Paznicul care i-a spart casa Elenei Băsescu a primit 4 ani şI 4 luni închisoare cu executare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Marius Paul Macarenco, pazicul care i-a spart locuinţa Elenei Băsescu, a fost condamnat, vineri după-amiază, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare de către Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti. De asemenea, el nu mai are voie să exercite meseria de paznic timp de doi ani după executarea, în integralitate, a pedepsei. Mai mult, lui Macarenco i s-au interzis drepturile de a alege şi de a fi ales, sau de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, deşi faptele pentru care a fost condamnat nu au legătură cu infracţiunile electorale. Totodată, instanţa a dispus confiscarea sumei de 16.000 de euro.

Macarenco a fost trimis în judecată pentru furt calificat în formă continuată, trei fapte materiale, săvârşite în perioada septembrie 2012, august 2015. Părţile vătămate Elena Băsescu, Katia Rădulescu şi societatea Future Arts Agency Management SRL, nu s-au constituit părţi civile în acest dosar. Hotărârea Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicarea sentinţei. “Jurnalul Naţional” va prezenta, în ediţia de luni, pe larg date din acest dosar, mai ales că atât urmărirea penală, cât şi judecarea pe fond a cauzei s-au făcut cu o viteză rar sau deloc întâlnită în situaţii similar în România.
 

×