x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Britanicii consideră drept o bătaie de joc faptul că românilor li se oferă slujbe bine plătite

Britanicii consideră drept o bătaie de joc faptul că românilor li se oferă slujbe bine plătite

07 Noi 2011   •   10:13
Britanicii consideră drept o bătaie de joc faptul că românilor li se oferă slujbe bine plătite

Mii de locuri de munca bine platite sunt oferite romanilor, in timp ce milioane de britanici ingroasa randul somerilor, scrie Daily Star. Potrivit unui sondaj de opinie, patru din cinci britanici considera ca tara este prea "aglomerata".

Potrivit unui raport al autoritatilor britanice, 4.000 de locuri de munca au fost oferite in Marea Britanie prin agentiile de recrutare in tarile est-europene. O adevarata bataie de joc, scrie Daily Star, in conditiile in care Guvernul londonez sustine ca posturile vacante trebuie sa fie oferite mai intai britanicilor someri.

Cifrele au scos la iveala ca 178.000 de britanici au ramas fara slujbe in ultimele trei luni, in timp ce, in ultima luna, 16.270 de romani si-au depus deja candidatura pentru locuri de munca.

Posturi precum sofer de taxi sau infirmiere platite cu cate 2.000 de lire sterline pe luna, sau medici care pot castiga cate 1.000 de lire sterline pe saptamana sunt doar cateva dintre job-urile oferite romanilor.

Intre timp, patru din cinci britanici cred ca tara lor este "aglomerata", iar o treime considera Marea Britanie "prea aglomerata".

×
Subiecte în articol: romani Marea Britanie joburi