x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Burduja: Ce n-a înțeles Bruxelles-ul e că tranziţia către energie verde nu se poate face fără gaz

Burduja: Ce n-a înțeles Bruxelles-ul e că tranziţia către energie verde nu se poate face fără gaz

de Redacția Jurnalul    |    08 Noi 2023   •   17:45
Burduja: Ce n-a înțeles Bruxelles-ul e că tranziţia către energie verde nu se poate face fără gaz

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a spus că România poate trece de această iarnă cu resursele pe care le are, dar că există un bun potenţial pe zona de producţie ţinând cont de proiectele din Marea Neagră.

„România a spus de mulţi ani că nu te poţi baza pe o singură resursă, iar acum nu putem să spunem decât că v-am spus noi. Dar România este acum într-o poziţie privilegiată. Ceea ce nu este înţeles însă la nivelul Bruxellesului este că nu poţi face tranziţia către verde fără gaz, fără energie stabilă, mai ales în perioadele reci”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Energiei în cadrul conferinţei Romanian International Gas Conference, citat de Ziarul Financiar.

„Este important să scoatem politica din energie, dar este imposibil să scoatem geopoltica. Invazia Rusiei în Ucraina a creat contextul în care să eliminăm dependenţa de o sursă unică”, a mai spus ministrul.

Burduja a făcut referire la un citat celebru al lui John F. Kennedy: „Cine crede că poate prelua puterea călărind tigrul ajunge să fie mâncat de tigru. Acelaşi lucru i se poate aplica şi unui urs”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Sebastian Burduja bruxelles