“Bucureștiul devine astăzi “un oraș sănătos”, un partener care își ia angajamentul să implementeze strategiile europene pentru susținerea calității sănătății locuitorilor săi. Orașul vostru se alătura astfel celorlalte orașe care recunosc nu doar importanța funcționării serviciilor de sănătate, ci și importanța celorlalți factori în menținerea stării de sănătate a oamenilor” a declarat dr. Agis Tsouros, după înmânarea diplomei de aderare.
La rândul său, primarul general Sorin Oprescu a precizat că Bucureștiul își va dezvolta infrastructura educațională în continuare, infrastructura sportivă, cea medicală, își va mări spațiile verzi, traseele pentru bicicliști și va crea facilități pentru persoanele cu dizabilități. În cadrul evenimentului s-au luat în discuție o serie de probleme de actualitate cu care se confruntă țările europene și nu numai, cum ar fi obezitatea sau inegalitatea stării de sănătate între diferitele clase sociale.
Prezent la eveniment, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne a felicitat Bucureștiul pentru aderarea la Rețeaua Orașelor Sănătoase, spunând că și-ar dori ca și alte orașe să urmeze exemplul Bucureștiului. "Este un angajament ca Bucureștiul să devină mai sănătos, în așa fel încât oamenii să devină tot mai sănătoși. Este un obiectiv extrem de complex, care are nevoie de multă implicare, nu doar din partea Municipalității, ci și din partea celorlalți factori”, a declarat Raed Arafat.
Alături de Primarul General, la eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Sănătății, cadre medicale, reprezentanți ai autorității centrale și reprezentanți ai societății civile. Rețeaua Orașelor Sănătoase cuprinde aproximativ 90 de orașe din 30 de țări europene, scopul acesteia fiind acela de a plasa sănătatea în agenda politică, economică și socială a guvernării acestor orașe. Totodată, promovează analiza politicilor ce pot influența domeniul sănătății și oferă un suport pentru o mai bună planificare atât a intervențiilor directe, cât și a strategiilor menite să rezolve inegalitățiile în sănătate, nevoile speciale ale grupurilor vulnerabile, participarea activă și implicarea cetățenilor la decizii.
Citește pe Antena3.ro