x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureştenii îşi pot face singuri recenzia, online. Citeşte procedura pentru autoînregistrare

Bucureştenii îşi pot face singuri recenzia, online. Citeşte procedura pentru autoînregistrare

28 Oct 2011   •   07:46
Bucureştenii îşi pot face singuri recenzia, online. Citeşte procedura pentru autoînregistrare

Institutul National de Statistica modifica din nou, in mers, regulile recensamantului. In aceasta dimineata, institutia a anuntat ca va autoriza o noua procedura: aceea a autorecenzarii.

Romanii pot intra pe www.recensamantromania.ro, la sectiunea "Instrumentar", unde vor gasi "Procedura pentru autorecenzare". Oamenii vor putea completa online aceleasi chestionare pe care le au si reprezentantii INS.

Directorul Directiei de Statistica si Recensamantul Populatiei din cadrul Institutului National de Statistica, Stefan Trica, a prezentat, astazi, intr-o conferinta de presa procedura de completare a formularelor de catre persoanele care nu sunt gasite usor la domiciliu de catre recenzori.

Metoda este valabila doar pentru Bucuresti.

Ca procedura, persoana care opteaza pentru aceasta metoda de recenzare trebuie sa acceseze pagina de site a Recensamantului populatiei si locuintelor 2011, la adresa www.recensamantromania.ro, la sectiunea "Intrumentar", de unde isi va putea descarca formularele de recensamant.

Formularele vor fi completate cu toate caracteristicile, documentele fiind postate pe site-ul recensamantului, acolo unde sunt si nomenclatoarele, instructiunile si ghidurile de completare.

Potrivit lui Stefan Trica, dupa completarea formularului, persoana in cauza poate alege sa il transmita prin posta, sa-l scaneze si sa-l transmita pe mail catre primaria de sector pe raza careia locuieste sau sa -l duca personal la primarie.

Dupa prezentarea acestei metode, Stefan Trica a facut o demonstratie a modului de accesare a site-ului recensamantului pentru cei care aleg metoda aurecenzarii, intampinand unele probleme din cauza "traficului crescut".

In Bucuresti, au fost recenzate pana in prezent peste 440.000 de locuinte, care insumeaza aproximativ un milion de persoane. Cu toate ca mai sunt doar cateva zile pana la finalul recensamantului, doar 65% dintre romani au raspuns la intrebarile recenzorilor.

×