x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucurestenii, obligati sa-si spele trotuarele

Bucurestenii, obligati sa-si spele trotuarele

21 Aug 2004   •   00:00

Dotati cu galeti pline cu apa si detergent, bucurestenii sunt nevoiti astazi sa-si spele trotuarele din fata caselor. Decizia apartine primarului general Traian Basescu si nu respecta legile aflate in vigoare.

MONICA ANDREI

Spalarea trotuarelor se va face intre orele 7:00-12:00, in fiecare zi de sambata, in cazul persoanelor fizice si in fiecare zi de luni, in acelasi interval orar, in cazul celor juridice. Asa suna hotararea propusa de edilul-sef al Capitalei si aprobata de consilierii generali. De data aceasta, cele doua tabere din administratia locala, pe de o parte consilierii Aliantei PNL-PD si de cealalta parte cei ai PSD, nu s-au mai luat la cearta, nu si-au mai spus cuvinte grele, asa cum obisnuiau. Au votat o hotarare care incalca legea. In primul rand, apa potabila nu poate fi utilizata pentru spalarea trotuarelor, in al doliea rand, in Bucuresti nu exista infrastructura necesara aplicarii hotararii. Nici un consilier general sau un reprezentant al conducerii municipalitatii nu a luat in calcul modul in care va fi repartizat consumul de apa in cazul blocurilor racordate la acelasi contor de apa, stiut fiind faptul ca in Capitala sunt 1.700 de imobile cu retele telescopice.

OMIS. Nu s-a amintit insa nimic despre firmele de salubrizare care ar trebui sa aiba mentionat in contract si curatarea trotuarelor. Gurile rele spun ca Basescu, prin aceasta masura, a vrut sa ajute societatea Apa Nova, cea care are in administrare serviciul de alimentare cu apa si canalizare al Bucurestiului. In ultima vreme, se pare ca incasarile societatii sunt mici. Asa ca ajutorul a venit la timp. Astfel, consumul de apa potabila pentru spalarea trotuarelor, care se va regasi in factura bucurestenilor, va mari profitul societatii Apa Nova.

De parca nu era de ajuns, bucurestenii sunt obligati sa-si stranga gunoiul de la rigole si sa incheie contracte cu firmele de salubritate menajera pana la 1 septembrie. In plus, ei nu vor mai putea sa-si spele masinile pe spatiile verzi. Amenzile aplicate in astfel de cazuri vor fi intre unu si cinci milioane de lei pentru persoane fizice si intre 30-50 de milioane de lei pentru cele juridice.

LA KILOGRAM

In sirul de hotarari date de Traian Basescu in al doilea sau mandat de primar general se mai numara si cea care interzice circulatia masinilor in parcurile si gradinile publice. Aprovizionarea unitatilor publice din parcuri se poate face cu masini a caror masa nu depaseste 3,5 tone, numai intre orele 00:00-7:00. Sanctiunile prevad amenzi de la 30 la 50 de milioane de lei. De asemenea, Basescu a interzis in Capitala si traficul masinilor de peste 7,5 tone intre orele 7:00-21:00, fapt care a dat nastere multor reactii. Drept urmare, hotararea a fost contestata in instanta. Pentru ca n-a vrut sa cedeze sub nici o forma, Basescu a mai semnat o alta hotarare pe aceeasi tema. Imediat, firmele care se ocupa de reabilitarea strazilor au inceput sa lucreze noaptea. Acum, nervii bucurestenilor sunt intinsi la maximum in fiecare seara, fiind nevoiti sa suporte cu stoicism toate zgomotele specifice unei asfaltari sau inlocuirilor de borduri.
×
Subiecte în articol: observator