x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucurestenii, trimisi iar la spalat trotuare

Bucurestenii, trimisi iar la spalat trotuare

11 Sep 2004   •   00:00

Bucurestenii n-au scapat de spalatul trotuarelor. Initial, prima hotarare data pe aceasta tema de consilierii municipali a ajuns in instanta, magistratii Tribunalului Bucuresti urmand sa-si spuna punctul de vedere privind legalitatea actului administrativ pe 8 octombrie.

Cu toate astea, consilierii nu s-au lasat batuti si au mai dat o alta hotarare, care nu schimba situatia cu aproape nimic.
Consiliul General a stabilit ca locuitorii Capitalei sa-si spele trotuarele din fata locuintei, in fiecare sambata, in intervalul orar 7:00-12:00, in caz contrat ei primind amenzi de 50 de milioane de lei. La fel se va intampla si cu patronii de magazine care vor avea aceeasi obligatie in fiecare zi de luni. La polul opus se afla insa Prefectura Capitalei, care a spus de la inceput ca salubrizarea localitatilor, maturatul si spalatul strazilor, al trotuarelor si a rigolelor nu intra in sarcina contribuabililor. Aceste atributii revin, conform art. 2 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului 87 din anul 2001, serviciului public de salubrizare.

Totodata, articolul 66 din Hotararea de Guvern 433/2004 prevede ca operatorii serviciului public de salubrizare sunt obligati sa asigure curatenia si igiena cailor publice, a spatiilor verzi si a parcurilor, conform contractelor incheiate.

Un alt text legal incalcat de consilierilor municipali este articolul 1 al Legii 458, aparuta in 2002, conform caruia "apa potabila nu poate avea alta destinatie, spalare de trotuare, pasaje, decat aceea de a fi utilizata in cadrul consumului uman". Astfel, Prefectura a inaintat in instanta actiunea prin care a cerut anularea actului administrativ. (Monica Andrei)

×
Subiecte în articol: observator