x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Centru de vaccinare pentru copii, inaugurat într-un parc din Sectorul 4

Centru de vaccinare pentru copii, inaugurat într-un parc din Sectorul 4

02 Iun 2021   •   13:30
Centru de vaccinare pentru copii, inaugurat într-un parc din Sectorul 4

Un centru de vaccinare pentru copii a fost inaugurat miercuri într-un parc din Sectorul 4 al Capitalei. 20 de copii au fost deja vaccinați, anunță autoritățile.

Centrul de vaccinarea fost amenajat în Parcul Lumea Copiilor

„Deschidem primul centru mobil de imunizare împotriva Covid-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Începând cu ora 13.00, copiii care doresc să fie vaccinați, însoțiți de părinți sau tutorele legal, sunt așteptați în Parcul Lumea Copiilor (zona rotondă)”, au anunțat autoritățile locale.

Serul folosit pentru imunizarea adolescenților este cel produs de Pfizer-BionTech, aprobat zilele trecute de Agenția Europeană a Medicamentului.

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a anunțat că începând de săptămâna viitoare va exista o unitate mobilă care va vaccina în preajma școlilor, atât elevi, cât și părinți și bunici.

„De luni o unitate mobilă va fi prezentă la toate unitățile școlare din sector în baza programărilor (...) Se pot vaccina și părinții sau bunicii. Vrem să ajungă la nivelul fiecărui bloc, fiecărui om”, a declarat primarul Daniel Băluță.

La inaugurarea centrului de vaccinare pentru copii a participat și Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Am înțeles că au fost vaccinați peste 20 de copii, ne dorim să crească numărul lor. Sperăm într-o solidaritatea a oamenilor (...) Nu văd un loc mai bun pentru vaccinarea copiilor decât într-un parc”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

×
Subiecte în articol: centru de vaccinare copii