x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BUCUREŞTI / Centrul istoric, din nou la licitaţie

BUCUREŞTI / Centrul istoric, din nou la licitaţie

04 Mar 2009   •   00:00

Centrul istoric a fost luat ieri la picior de edilul Sorin Oprescu pentru a vedea la faţa locului care-i stadiul lucrărilor. Ei bine, situaţia n-a fost pe placul primarului general, aşa cum de altfel se ştia, mai ales că la sfârşitul săptămânii trecute a anunţat că va rezilia contractul cu firma spaniolă care trebuia să reabiliteze cea mai veche zone a Capitalei.



"Străzile astea, pe care le vedeţi sparte acum, au fost sparte imediat după septembrie. A trecut un an de când s-a produs aici descărcarea arheologică. Nici până în ziua de astăzi nu s-a stabilit foarte clar ce avem de făcut cu fresca pe care au găsit-o aici, în faţă şi încercăm acum, împreună cu cei de la Ministerul Culturii, să dăm o soluţie ca să putem să încheiem strada, pentru că strada asta pe care suntem, Lipscani, este aproape pe jumătate terminată din punct de vedere al canalizărilor şi aşa mai departe", a spus Sorin Oprescu. Primarul a precizat că pentru zona din jurul clădirii Băncii Naţionale a iniţiat un proiect care nu are valoare importantă din punct de vedere financiar, dar care îşi propune să igienizeze zona respectivă.

AIGURĂRI
"Ne interesează să reluăm programul cu străzile, să terminăm ce avem de reziliat, pentru faptul că au trecut atâţia ani şi nu s-au făcut decât patru străzi, pentru ca după aceea să intrăm să terminăm, cel puţin până la sfârşitul anului, Lipscani şi Smârdan, pentru că lumea a căzut cu nervii la cât s-au decopertat străzile", a mai spus Oprescu. El a adăugat că nu este foarte important cât vor dura licitaţiile şi i-a asigurat pe bucureşteni că, până la sfârşitul anului, majoritatea străzilor care au mai rămas de reabilitat, în jur de zece, vor fi finalizate. Primăria Capitalei a cheltuit din 1999 suma de 42 de milioane de euro pentru reabilitarea Centrului istoric, dar, cu toate acestea, se înregistrează întârzieri la plăţile către constructori, dar şi probleme de legalitate pentru continuarea lucrărilor. "Habar n-am unde s-au dus banii ăştia", a conchis Sorin Oprescu.

×
Subiecte în articol: observator