x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucuresti - Masinile mari vor circula noaptea pe bani

Bucuresti - Masinile mari vor circula noaptea pe bani

27 Aug 2004   •   00:00

Bucurestenii n-au scapat de stresul spalarii trotuarelor din fata caselor sau a institutiilor in care lucreaza. Pentru a doua oara, consilierii municipali au votat ieri o hotarare prin care-i obliga pe locuitorii Capitalei sa-si spele trotuarele, chiar daca legea in vigoare interzice utilizarea apei potabile pentru acest lucru.

MONICA ANDREI

"A te spala sub brat nu inseamna munca patriotica, ci bun simt, a-ti spala trotuarul din fata casei inseamna acelasi lucru. In hotarare este precizat faptul ca bucurestenii isi pot spala trotuarul cu apa, nu cu apa potabila. Apa si-o pot lua de la spalatoriile auto sau din alta parte", a spus, plin de imaginatie, primarul general al Capitalei, Traian Basescu.

RECTIFICARE BUGETARA. O alta hotarare aprobata de consilierii generali a fost cea referitoare la rectificarea bugetului municipal. Astfel, printre alte modificari au fost alocate Administratiei Fondului Imobiliar (AFI) doua miliarde de lei pentru repararea scarilor de la statia de metrou din Piata Universitatii. In ultimii zece ani Primaria Capitalei a repartizat de patru ori bani din buget pentru acest lucru si nu s-a facut nimic.

MODIFICARI. In schimb, hotararea privind traficul de mare tonaj prin Capitala, discutata ieri in Consiliu, a suferit unele modificari.

Astfel, masinile de peste cinci tone n-au voie sa circule pe timp de zi pe strazile Bucurestiului. Acestea pot circula numai noaptea si pe bani. In acest sens, Bucurestiul a fost impartit in doua zone.

TARIF DIFERENTIAT. Zona A, cea centrala, pentru care se percep taxele cele mai mari, de exemplu daca soferul unei masini de 40 de tone vrea sa circule prin centrul orasului pe timp de noapte trebuie sa plateasca Municipalitatii o taxa de 200 de milioane de lei pe luna sau de 20 de milioane pe zi.

Daca vrea sa treaca doar printr-un cartier marginas, cotat ca fiind zona B, plateste doar trei milioane de lei pe zi sau 30 de milioane pe luna. Zonele industriale ale Capitalei sunt scutite de la plata taxelor.
×
Subiecte în articol: observator