x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti / Poliţişti arestaţi pentru trafic de influenţă

Bucureşti / Poliţişti arestaţi pentru trafic de influenţă

21 Mar 2009   •   00:00

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, vineri noaptea, arestarea inspectorului principal în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Petre Cătălin Crâng, şi a subofiţerului în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Florin Sebastian Pricoapsă, pe o perioadă de 29 de zile.



Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări penale faţă de Petre Cătălin Crâng, ofiţer de poliţie judiciară de la Secţia 22 Poliţie, şeful Biroului de ordine publică, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, şi faţă de Florin Sebastian Pricoapsă, subofiţer, pentru complicitate la trafic de influenţă. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori a rezultat că, la data de 18 martie, inculpatul Petre Cătălin Crâng a primit de la un denunţător suma de 2.300 de euro, asigurându-l că, în schimbul banilor, îşi va folosi influenţa asupra unor persoane din conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) şi al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pentru a obţine toate aprobările necesare transferului denunţătorului din structurile IGSU în cadrul Poliţiei.

DNA susţine că, în demersul său, inculpatul Crâng a fost ajutat în mod nemijlocit de inculpatul Pricoapsă. Inculpatul Petre Cătălin Crâng a fost prins în flagrant, după ce a primit de la denunţător suma de 2.300 de euro, cei doi inculpaţi fiind reţinuţi, vineri, de procurorii anticorupţie pe o perioadă de 24 de ore. "Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", subliniază DNA, citată de Agerpres.

×
Subiecte în articol: observator