x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucuresti - Proiect pentru copiii intre 11 si 19 ani

Bucuresti - Proiect pentru copiii intre 11 si 19 ani

25 Aug 2004   •   00:00

Ieri a fost lansat proiectul "HI! SCHOOL", realizat de Asociatia "Scoala Democratiei", in colaborare cu Agentia Nationala a Taberelor si Turismului Scolar (ANTTS) si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Proiectul este destinat elevilor intre 11 si 19 ani, dar si tinerilor pana in 28 de ani. Potrivit initiatorilor, "HI! SCHOOL" are ca scop "crearea si valorificarea unui sistem performant de promovare a drepturilor si intereselor tinerei generatii, in raport cu institutiile abilitate si cu structurile si organizatiile ce detin un rol sau o influenta asupra traseului educational, social si profesional al tinerilor". Proiectul este finantat de Asociatia "Scoala Democratiei", ANTTS, Inspectoratul Scolar Bucuresti si de alte asociatii si organizatii participante.

Concret, proiectul se va derula intre 1 septembrie 2004 si 31 august 2005, pe durata a 12 luni consecutive. Printre activitatile principale se numara concursuri de dezbateri tematice, expozitii de arta fotografica, Concursul "Miss Martisor" (pentru tinerele cadre didactice), evaluarea profesorilor de catre elevi. De asemenea, vor avea loc o campanie electorala si un scrutin pentru alegerea presedintelui elevilor. "Scopul alegerilor este de a aduce in fata elevii care au ceva de spus", declara Florin Diaconescu, presedintele Asociatiei "Scoala Democratiei". In prezent, proiectul se va derula doar in Bucuresti, dar, in functie de rezultate, organizatorii vor lua in considerare extinderea lui la nivel national. (Catalin Pruteanu)

×
Subiecte în articol: observator