x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucuresti - Rearondarea punctelor vamale

Bucuresti - Rearondarea punctelor vamale

16 Mar 2005   •   00:00

Directia Nationala a Vamilor a efectuat in perioada 26 ianuarie - 28 februarie 2005 un audit pentru mai multe birouri vamale din subordinea DRV Bucuresti.


EDUARD PASCU

In urma acestuia s-a constatat ca la infiintarea punctelor vamale nu a fost luata in considerare o dispunere teritoriala adecvata, astfel incat distanta pana la biroul vamal caruia ii sunt subordonate sa permita desfasurarea unei activitati normale in ceea ce priveste coordonarea operatiunilor vamale. S-a constatat in urma controlului un risc financiar la nivelul punctelor de lucru, prin faptul ca taxele vamale si drepturile bugetului de stat se incaseaza in numerar la punctele vamale, si nu la birourile vamale, carora acestea le sunt subordonate. O alta problema constatata a fost distanta mare dintre spatiile de depozitare ale unor comisionari vamali si punctele vamale pe langa care functionau, situatie care impiedica procesul de vamuire, ingreunand si uneori blocand operatiunile din cauza perioadelor mari de timp necesare desfasurarii acestora.

Pentru a se elimina aceste deficiente, DNV a emis Ordinul nr. 369 din 14 martie a.c. privind rearondarea punctelor vamale in cadrul unor birouri vamale din municipiul Bucuresti, operatiunile urmand a fi finalizate in maximum 45 de zile. De luni au fost schimbate atat denumirea, cat si amplasarea biroului vamal Gara de Nord, noua titulatura fiind Bucu-resti Sud.

×
Subiecte în articol: observator vamale