x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucuresti - Scandal la inscrierea in clasa a IX-a

Bucuresti - Scandal la inscrierea in clasa a IX-a

03 Aug 2004   •   00:00

Sute de elevi si familiile lor au luat cu asalt Scoala Centrala din Capitala pentru a primi adeverinta de inscriere in clasa a IX-a, majoritatea solicitantilor reprezentand cazuri speciale sau tineri care nu au fost repartizati in nici o unitate de invatamant.

RECLAMATII. Tinerii au reclamat faptul ca sunt purtati pe drumuri si stau ore in sir pentru a primi adeverinta de inscriere. "Vineri ni s-a spus sa venim luni, iar astazi, ca avem timp sa ne inscriem pana la 16 august", a declarat unul dintre elevi. In plus, multe adeverinte nu erau completate, iar unii elevi nu s-au regasit pe nici o lista. Toate aceste evenimente au creat o stare de tensiune, parintii si elevii fortand intrarea in scoala prin diverse locuri. Pentru a scapa de furia celor adunati in curte, angajatii Inspectoratului Scolar si conducerea Scolii Centrale au cerut ajutorul Jandarmeriei. Cei 11 jandarmi sositi la fata locului au reusit sa restabileasca ordinea.

NEDUMERIRE. Viorel Tiganescu, inspector general adjunct la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, abia intors din concediu, a declarat pentru Mediafax ca nu intelege agitatia, in conditiile in care cererile de inscriere trebuie depuse pana la 16 august. ISMB avea de rezolvat, la sfarsitul saptamanii trecute, peste 1.200 de situatii vizand trasferul gemenilor dupa unul dintre frati, mai multe cazuri medicale, sociale dar si situatii ale unor elevi care nu au fost repartizati.

×
Subiecte în articol: observator