x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti - Supraveghere video intensificată la Bac

Bucureşti - Supraveghere video intensificată la Bac

12 Aug 2008   •   00:00

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti  sporeşte măsurile de securitate la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, astfel că mai mult de jumătate din totalul celor 20 de centre de examen are deja sisteme de supraveghere video pe holuri.



Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti  sporeşte măsurile de securitate la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, astfel că mai mult de jumătate din totalul celor 20 de centre de examen are deja sisteme de supraveghere video pe holuri.

Sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat va fi organizată, în Bucureşti, în 20 de centre, iar 13 unităţi au deja camere de supraveghere video pe holuri, iar două şcoli au şi în clase, potrivit vicepreşedintelui Comisiei municipale de Bacalaureat, Sergiu Moga. "Era un trafic pe holurile centrelor de examen greu de descris. Elevii mergeau înainte de test la toaletă, unde ascundeau fiţuicile. Au fost găsite fragmente din manuale sau cursuri în bazinul de la WC, pe care îl goleau, după care opreau alimentarea cu apă, în pervaze, în spatele chiuvetelor. Elevii mergeau la toaletă însoţiţi de un profesor supraveghetor. Luau de acolo fiţuicile cu care intrau în sală. Acum nu va mai fi posibil acest trafic, întrucît holurile vor fi supravegheate. Mai mult, toate obiectele personale vor fi adunate într-un sac mare în afara claselor de examen”, a explicat vicepreşedintele Comisiei de Bacalaureat.

PROBELE. La sesiunea care va începe la 18 august vor participa aproape 6.600 de candidaţi. Cei mai mulţi dintre absolvenţi vor susţine doar anumite probe ale examenului, întrucît ei au mai participat la o sesiune în care au promovat o parte din teste. Sesiunea august-septembrie începe cu proba la Limba şi literatura română (oral), la 19 august urmează proba la Limba şi literatura maternă (oral), la 20 august – Limba şi literatura modernă (oral). Prima probă scrisă va avea loc la 21 august, urmată la 22 august de cea la Limba şi literatura maternă, la 25 august de proba obligatorie a profilului, la 26 august de o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (probă scrisă sau practică), iar la 27 august o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării (probă scrisă sau practică). (Mediafax)

×
Subiecte în articol: observator august