x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucuresti - Teapa la o firma sustinuta de Primaria Sectorului 5

Bucuresti - Teapa la o firma sustinuta de Primaria Sectorului 5

26 Noi 2004   •   00:00

Asociatul unei firme din Capitala, care are stranse legaturi cu Primaria Sectorului 5, s-a ales cu dosar penal pentru ca a folosit cu creditul societatii in scop contrar intereselor acesteia.

ION ALEXANDRU

Click pentru a mari imaginea
CONTRIBUTIE. Firma Star Construct 2000 SRL a ridicat economatele din Sectorul 5
Surse din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Politiei Sectorului 4 ne-au declarat ca politistii au inceput urmarirea penala impotriva lui Iulian Lupea, in varsta de 39 de ani, cu domiciliul chiar in sectorul 5.

FURT. Acesta este unul dintre asociatii SC Star Construct 2000 SRL, si, in urma unui control efectuat de catre inspectorii Garzii Financiare, s-a constatat ca a sustras din casieria societatii suma de 21,4 miliarde de lei. Suma a fost ridicata si folosita ca avansuri spre decontare, insa asociatul a "uitat" sa intocmeasca si documente justificative prin care sa se dovedeasca faptul ca banii au fost folositi in interesul societatii. La jumatatea anului curent, procurorii au finalizat cercetarea dosarului, insa au retrimis lucrarea la Politie, pentru completarea anchetei.

EXPLICATII. Imediat dupa acest moment, Iulian Lupea le-a prezentat anchetatorilor unele chitante din care rezulta faptul ca a folosit cele 21,4 miliarde de lei pentru cumpararea unui sediu si al unor terenuri, documente pe care, la inceperea anchetei, nu le poseda. Lupea este cercetat in stare de libertate. Firma Star Construct 2000 SRL a derulat cu Primaria Sectorului 5 mai multe contracte, printre care si licitatii pentru unele lucrari cu ADP Sector 5, sau chiar a contribuit la construirea celebrelor economate ale primarului Marian Vanghelie.

×
Subiecte în articol: observator