x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă licitație pentru construcția Variantei Ocolitoare Buftea

O nouă licitație pentru construcția Variantei Ocolitoare Buftea

de Redacția Jurnalul    |    13 Apr 2023   •   21:00
O nouă licitație pentru construcția Variantei Ocolitoare Buftea

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reluat procedurile și a transmis joi spre validare la ANAP documentația pentru licitația necesară proiectării și construcției Variantei Ocolitoare Buftea, județul Ilfov.

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, spune că orașul Buftea are nevoie de o Variantă Ocolitoare care să scoată traficul rutier de tranzit din localitate. Astfel, s-au reluat procedurile și s-a transmis spre validare la ANAP documentația pentru licitația necesară proiectării și construcției acestui obiectiv.

„Varianta Ocolitoare Buftea va avea o lungime de 5,77 km și o durată contractuală de 34 luni (10 luni proiectare și 24 luni execuția lucrărilor). Finanțarea obiectivului va fi asigurată prin Fonduri Europene Nerambursabile, iar data limită pentru depunerea ofertelor și valoarea estimată vor fi anunțate în SICAP în momentul publicării anunțului de participare. Varianta ocolitoare va porni de la km 17+100 al DN 1A, cu orientarea nord, va ocoli pe partea de est complexul Avicola Buftea (zona propusă pentru construcția unor locuințe colective) și va continua pe culoarul natural care marginește canalul situat la est de localitatea Buftea, paralel cu DN 1A”, arată Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, la km 0+580 traseul va traversa denivelat un drum colector a cărui lărgire la 4 benzi este prevăzută în PUG, DJ 101 la km 2+785 și magistrala 300 a CFR, la km 4+600.

Varianta Ocolitoare Buftea va face joncțiunea cu DN 1A, la km 21+700, prin strada Metalurgiei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: buftea constructie