x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Buget / 2009, anul unei teoretice refaceri a infrastructurii turismului

Buget / 2009, anul unei teoretice refaceri a infrastructurii turismului

16 Feb 2009   •   00:00

Peste 75 la sută din bugetul general al Ministerului Turismului vizează realizarea de proiecte de investiţii în infrastructura turistică, cuprinse în Programul de dezvoltare a produselor turistice, comunică  Ministerul Turismului, citat de Agerpres.



Valoarea proiectelor constituie principala componentă a creşterii bugetului, susţin reprezentanţii instituţiei. Este vorba despre amenajări de plaje, miniporturi, foişoare de observare turistică, dezvoltare zone de schi, amenajare de trasee de schi, construcţii de refugii de creastă, construcţia unui complex balnear, amenajarea unui parc balnear, construcţii de centre de informare, modernizări baze Salvamont, reabilitarea de trasee turistice montane, construcţii telegondole. Bugetul Ministerului Turismului pentru pentru 2009 se ridică la 397,3 milioane lei, reprezentând 0,06 la sută din PIB.

Pentru Programul Activităţi Economice a fost alocată suma de 370 milioane lei pentru 2009. Din totalul acestei sume, 302,5 milioane lei vor merge către finanţarea programelor administraţiilor publice locale, primării şi consilii judeţene care derulează şi programe cu finanţare europeană, la care contribuţia statului este de 25 la sută din valoarea programului. Pentru participările la târgurile de turism naţionale şi internaţionale a fost alocată suma de 52 milioane lei în 2009. Pentru brandul turistic al României, Ministerul Turismului a primit 15,4 milioane lei în 2009.

La capitolul Acţiuni Economice Comerciale şi de Muncă, ministerului i-a fost alocată de la bugetul de stat suma de 27,2 milioane lei, din care cheltuielile de personal se ridică la 13,6 milioane lei. Cheltuielile pentru bunuri şi servicii însumează 11,1 milioane lei, iar cotizaţiile la organizaţiile de specialitate în plan internaţional, precum Organizaţia Mondială a Turismului sau Comisia Europeană a Turismului suma de 700.000 lei. Pentru un nou sediu al Ministerului Turismului, dotări şi maşini de serviciu, a fost alocată suma de 1,8 milioane lei, în 2009.

×
Subiecte în articol: romania milioane turismului