x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bugetul Ministerului Culturii pentru anul viitor, mai mic decât cel din 2011

Bugetul Ministerului Culturii pentru anul viitor, mai mic decât cel din 2011

19 Noi 2011   •   15:50
Bugetul Ministerului Culturii pentru anul viitor, mai mic decât cel din 2011

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, sambata, la Sfantu Gheorghe, ca bugetul de pornire pe anul 2012 al ministerului pe care il coordoneaza nu va fi mai mic decat cel din acest an, precizand ca astfel vor incepe procedurile de licitatie pentru Opera Nationala Romana si Muzeul Enescu.

"S-a modificat bugetul, vreau sa va linistesc. Am avut mai multe discutii, la credite de angajament avem deja intelegerea pentru o suma mai mare, de peste 100 de milioane de lei, deci putem incepe licitatiile. La credite bugetare - in jur de 91 de milioane, dupa discutiile de ieri, alaltaieri (vineri, joi - n.r.), premierul a gasit resursele financiare si bugetul va fi exact asa cum doream eu. Nu vor fi periclitate programele, proiectele, investitiile, chiar vom incepe procedurile de licitatie pentru Opera Nationala Romana si pentru Muzeul Enescu si, daca lucrurile merg bine, si pentru Muzeul Taranului Roman", a afirmat Kelemen Hunor.

Ministrul Culturii a subliniat ca situatia s-a rezolvat si ca a observat deschidere si intelegere in acest sens din partea premierului.

El a adaugat ca astfel bugetul pentru 2012 nu va fi mai mic decat cel din acest an.

Mediafax

×