x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Buhnici, eliberat

Buhnici, eliberat

19 Noi 2004   •   00:00

Reporterul PRO TV George Buhnici a fost eliberat ieri dupa-amiaza, dupa trei zile de asteptare, din arestul Politiei din Ruse, contra unei cautiuni stabilite la 2.500 de euro.

Jurnalistul nu poate veni deocamdata acasa, el primind interdictia de a parasi Bulgaria pana cand dosarul va fi judecat. Arestarea lui Buhnici a starnit numeroase reactii la Bucuresti, premierul Nastase intervenind personal pe langa omologul sau bulgar pentru a urmari derularea acestui caz. Retinut marti seara de vamesii de la Ruse pentru ca a avut asupra sa o camera de filmat ascunsa cu ajutorul careia a filmat in duty-free-uri, reporterul a fost acuzat ca a introdus in tara tehnica interzisa de legea bulgara. Dupa eliberare, Buhnici a luat imediat legatura cu parintii sai, care astazi vor ajunge la Ruse pentru a fi aproape de fiul lor. Joi seara, si un reporter de la Antena 1, Mirela Voicu, a fost agresat de catre politistii din Ruse, care n-au continuat insa actiunea de intimidare a ziaristilor romani.

PROTEST. Si ca un semn de solidaritate cu colegul de breasla, jurnalistii gorjeni au boicotat ieri, la Primaria Targu Jiu, ceremonia de semnare a protocolului de infratire dintre autoritatile locale si cele din orasul bulgar Yambol. Cand primarul a intrat in sala unde urma sa fie semnat protocolul, impreuna cu delegatia orasului bulgar, jurnalistii s-au ridicat de pe scaune si au parasit sala, nu inainte de a prezenta verbal un protest autoritatilor din Bulgaria. (Eduard Pascu, Gabriela Mladin)

URMARI
Pentru retinerea jurnalistului roman, Bulgaria ar putea fi data in judecata de Curtea Drepturilor Omului de la Strasbourg, a declarat avocatul Comitetului bulgar de la Helsinki, Alexandar Kasmanov, citat de Mediafax. "Nu exista nici o indoiala ca simpla retinere a jurnalistului reprezinta o incalcare in sine a drepturilor sale conform Conventiei europene a drepturilor omului", a subliniat Kasmanov.

×
Subiecte în articol: observator