x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Programul nuclear civil românesc, printre temele abordate de ministrul Burduja la Bruxelles

Programul nuclear civil românesc, printre temele abordate de ministrul Burduja la Bruxelles

de Redacția Jurnalul    |    25 Oct 2023   •   17:00
Programul nuclear civil românesc, printre temele abordate de ministrul Burduja la Bruxelles

Programul nuclear civil românesc, inclusiv reactoarele modulare de mici dimensiuni, se află printre temele abordate de ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care anunță un „tur de forță la Bruxelles”.

„Astăzi și mâine voi avea întrevederi cu trei comisari europeni: Kadri Simson, comisar european pentru energie; Wopke Hoekstra, comisar european pentru politici climatice; și Didier Reynders, comisar european pentru justiție și competiție. De asemenea, astăzi am o întâlnire importantă cu doamna Celine Gauer, care coordonează PNRR la nivel european”, a anunțat Sebastian Burduja.

Potrivit ministrului Energiei, temele de discuție includ: situația sectorului energetic românesc și pregătirile pentru iarnă, inclusiv sprijinul României pentru Republica Moldova; programul nuclear civil românesc, inclusiv reactoarele modulare de mici dimensiuni (SMR), măsurile de sprijin pentru cetățeni și companii, schema de compensare-plafonare, legislația pentru eolian offshore în Marea Neagră, stadiul reformelor și investițiilor din PNRR și situația și perspectivele exploatării cărbunelui în Valea Jiului și la Complexul Energetic Oltenia.

„Suntem aici cu date și argumente concrete. Știm unde mai avem de lucru. România e apreciată la cel mai înalt nivel în Uniunea Europeană. Trebuie să ne respectăm promisiunile și să apărăm interesele românilor”, a adăugat ministrul.

(sursa: Mediafax)

 

×