x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Burse pentru practică la Parlamentul german

Burse pentru practică la Parlamentul german

de Agerpres    |    21 Feb 2012   •   16:07

Ambasada Germaniei in Romania anunta organizarea si pentru anul viitor a burselor de practica in Parlamentul german pentru absolventii romani ai institutiilor de invatamant superior.

Misiunea diplomatica arata ca Bundestagul Germaniei ofera si in 2013 cinci burse studentilor romani pentru un stagiu de practica in Legislativul german, acestia putand sa se inscrie in competitia bursiera pana pe 30 iunie 2012.
Participantii din Romania vor fi selectionati in doua etape. Astfel, in prima etapa Ambasada Germaniei va analiza si verifica documentele depuse la inscriere (continutul, motivatia si aptitudinile solicitantilor bursei), urmand ca persoanele selectionate sa fie invitate la Bucuresti la sfarsitul lunii octombrie - inceputul lunii noiembrie a acestui an la un interviu.

Documentele de inscriere trebuie depuse in doua exemplare, respectiv in original si in copie.
Informatii suplimentare privind conditiile de participare precum si documentele de inscriere pot fi gasite accesand pagina de internet: www.bundestag.de/ips.

Bursa internationala in Parlament se desfasoara sub patronajul presedintelui Bundestagului si, in colaborare cu universitatile din Berlin, ofera tinerilor calificati, interesati de politica din 28 de tari participante, printre care si Romania, posibilitatea de a cunoaste sistemul parlamentar de guvernare din Germania. Prin intermediul Universitatii Humboldt din Berlin si a administratiei Bundestag-ului German, bursierii IPS vor fi mai intai introdusi in activitatea parlamentara, efectuand o practica de 15 saptamani in birourile deputatilor din Parlamentul german.
Programele incep la 1 martie 2013 si se incheie la 31 iulie 2013.

×