x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bursierii Universităţii Bucureşti nu şi-au luat banii, dar rectorul Mircea Dumitru a avut grijă să interzică webcam-ul Jurnalului Naţional de pe clădirea instituţiei

Bursierii Universităţii Bucureşti nu şi-au luat banii, dar rectorul Mircea Dumitru a avut grijă să interzică webcam-ul Jurnalului Naţional de pe clădirea instituţiei

de Sorin Anghel    |    23 Ian 2012   •   21:00
Bursierii Universităţii Bucureşti nu şi-au luat banii, dar rectorul Mircea Dumitru a avut grijă să interzică webcam-ul Jurnalului Naţional de pe clădirea instituţiei

Universitatea Bucuresti se da fecioara, dar neregulile ce se petrec in institutia de invatamant preluata de clica portocalie sunt tot mai mari. Rectorul Mircea Dumitru ascunde gunoiul sub pres si vorbeste despre dezvoltare pe plan european. Inainte sa te imbraci de sarbatoare, e bine sa-ti faci curat in casa.

Motivul pentru care studentii bucuresteni s-au alaturat manifestantilor de la Piata Universitatii il reprezinta neplata burselor. Foarte multi tineri si-au pus sperantele in banii ce urmau sa-i incaseze de la facultate, insa au ramas cu buza umflata. In loc sa rezolve aceasta problema, Mircea Dumitru, personaj cunoscut mai mult in mediul politic decat in cel universitar, a decis sa porneasca noi programe care sa-i determine pe studenti sa aplice pentru burse. Din pacate pentru rectorul Universitatii Bucuresti, cei care merg la cursurile celor 19 facultati ale celei mai cunoscute institutii de invatamant superior din tara si-au pierdut increderea si nu vor sa cedeze, pana cand nu-si vor incasa banii din bursele restante.

Studentii sunt gata chiar sa organizeze o greva imediat dupa sesiune, mai ales ca, de curand, au aflat ca oamenii din conducerea Universitatii Bucuresti s-au ales cu lefuri marite, imediat ce Mircea Dumitru a preluat puterea. Actualul rector a castigat alegerile de luna trecuta desi nu este foarte cunoscut printre marii profesori universitari. Acesta are carnet de partid si a fost suficient pentru a castiga alegerile. Alegeri la care a fost singurul candidat. Cei care si-ar fi dorit sa schimbe ceva in viata Universitatii Bucuresti nici macar nu s-au mai obosit sa-si depuna candidatura dupa ce au aflat ca Mircea Dumitru are carnet portocaliu.

Rectorul Universitatii Bucuresti are un stil de conducere specific partidului care a pus Romaniei cruci. S-a opus oricarei colaborari cu presa, chiar daca acest lucru inseamna ruperea contactului cu realitatea din care provin studentii.
Una dintre masurile luate de Mircea Dumitru a fost aceea de a nu mai permite Jurnalului National sa transmita imagini live de la Kilometrul Zero al Democratiei, de pe cladirea Universitatii pe care crede ca o stapaneste.

Site-ul Jurnalului National transmite ima­gini live din Capitala cu ajutorul camerelor web care sunt instalate in diverse locuri. La Piata Univeristatii, camera web a functionat pana in luna noiembrie a anului trecut, atunci cand conducerea Facultatii de Geografie, acolo unde era pozitionat echipamentul, a anuntat ca au loc lucrari de renovare in mansarda cladirii si trebuie sa intrerupem pentru o perioada transmisia. Perioada a devenit una nelimitata, insa imediat ce au inceput protestele, rectorul Mircea Dumitru a cerut conducerii Facultatii de Geografie sa nu mai permita accesul Jurnalului National in incinta institutiei de invatamant si sa intrerupa orice forma de colaborare cu presa.

Cladirea Universitatii Bucuresti a fost pana in 2012 locul din care li se vorbea romanilor. Toata lumea are in minte si acum imaginile cu statiile de amplificare montate in balconul Universitatii in 1990 sau discursul tinut de catre Emil Constantinescu in 1996, dupa ce a fost ales presedintele Romaniei. Acum, Universitatea Bucuresti s-a spoit in portocaliu si obstructioneaza dreptul la informare pentru milioane de romani.

×
Subiecte în articol: observator