x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Buzău: Banii ţiganilor trimit un primar la închisoare

Buzău: Banii ţiganilor trimit un primar la închisoare

23 Dec 2009   •   00:00

Neculai Jugaru, primarul localităţii buzoiene Râmnicelu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru deturnarea fondurilor unui proiect PHARE destinat populaţiei de etnie romă.



Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti l-au condamnat pe Neculai Jugaru la trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. În calitate de manager al unui proiect PHARE pentru romi, Jugaru a obţinut nelegal suma de 34.000 de euro. Conform Agerpres, sentinţa dată de Curtea de Apel Ploieşti este definitivă şi irevocabilă.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2004 - 2006, Neculai Jugaru, în calitate de manager al proiectului de realizare a unei fabrici de ambalare a legumelor la care ar fi trebuit angajeze 17 persoane de etnie romă, în complicitate cu Dumitru Bradaş, a întocmit documente false şi, cu ajutorul unor acte fictive, a obţinut nelegal suma de 33.958 de euro. Pe parcursul derulării proiectului, primarul din Râmnicelu a atribuit contracte de achiziţii publice unor firme care nu îndeplineau condiţii de eligibilitate şi fără respectare dispoziţiilor legale prin organizarea de selecţie de ofertă, prejudiciind şi bugetul comunei Râmnicelu cu 1.200 de euro, contribuţia proprie a primăriei în cadrul proiectului.

Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău, a declarat că 'este vorba de o sentinţă executorie; după ce vom primi oficial sentinţa, voi emite un ordin de încetare a mandatului de primar şi, în termen de 90 de zile, vom organiza noi alegeri'.

×
Subiecte în articol: observator