Cele 4.000 de cadre didactice de la 160 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău, aflate în grevă de la mijlocul lunii martie, pentru neacordarea sporurilor de 33 la sută câştigate în instanţă, revin luni la catedră.
Pe parcursul celor patru săptămâni, au fost organizate 10 acţiuni de protest în stradă, mitinguri şi pichetări ale Prefecturii şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, la care au participat peste 4.000 de cadre didactice din judeţul Buzău, dar şi reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar din alte 15 judeţe.
Pe parcursul celor patru săptămâni de proteste sindicale cei 25.000 de elevi din judeţ au stat acasă.
Liderul de sindicat de la Şcoala Normală 'Spiru Haret', Georgeta Tudorică, prima unitate de învăţământ intrată în grevă, a declarat pentru Agerpres că de luni cadrele didactice se întorc la clase, 'dar războiul continuă, căci într-un stat de drept o decizie de instanţă judecătorească are putere de lege'.
La rândul său, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar 'Prof. Ion Neacşu' din Buzău, Ion Dobre, a declarat că 'nu este vorba decât de un armistiţiu'.
'Conflictul se va muta în instanţă, iar, dacă hotărârile judecătoreşti prin care ni se recunosc drepturile salariale nu vor fi puse în aplicare, vom găsi alte forme de protest', a spus Dobre.
Luni 15 martie, Sindicatul Învăţământului Preuniversitar 'Prof. Ion Neacşu' din Buzău a decis suspendarea cursurilor în semn de protest faţă de neacordarea în luna martie a sporurilor salariale de 33 la sută obţinute în instanţă, iar vineri, 9 aprilie, după o întrevedere cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, liderii de sindicat au decis reluarea cursurilor.
Citește pe Antena3.ro