x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Buzau - Lu’ baron Mocanu i s-a tras de la masina

Buzau - Lu’ baron Mocanu i s-a tras de la masina

13 Ian 2005   •   00:00

In urma semnalelor de alarma venite din partea Jurnalului National si a Antenei 1 referitoare la atitudinea sfidatoare a presedintelui CJ Buzau, Victor Mocanu (PD), liderul democrat Emil Boc a cerut sanctionarea acestuia.

DANA PICIU

PEDEPSIT. Mocanu nu s-a bucurat prea mult de limuzina
Boc a solicitat organizatiei PD Buzau sa analizeze posibilitatea retragerii sprijinului politic acordat presedintelui CJ, cel care a cumparat din banii institutiei o limuzina de lux, in valoare de aproximativ 60.000 de euro. Emil Boc le-a cerut reprezentantilor democratilor in Consiliul Judetean Buzau sa inceapa procedurile pentru vanzarea autoturismului si "utilizarea banilor obtinuti in scopul lor firesc, in folosul cetatenilor", dupa cum se arata intr-un comunicat de presa dat publicitatii ieri. "Banii publici nu pot fi administrati dupa modelul baronilor PSD, sfidand cetateanul platitor onest de taxe si impozite. Vremea baronilor - locali sau centrali - a trecut", se mai arata in comunicat.

FAPTE. Dupa cum ati putut citi in numarul de ieri al Jurnalului National, presedintele CJ Buzau si-a achizitionat din banii contribuabililor o limuzina de lux cu interior de piele alba si lemn de nuc. Mocanu a declarat ca autoturismul, care a costat 39.000 de euro fara taxe si imbunatatiri, a fost prevazut in planul de achizitii aprobat de fosta conducere, pesedista, a consiliului. Mocanu a mai aratat ca masina este "una normala" si ca el conduce un autoturism asemanator din 1995. Limuzina face nota discordanta cu cele cateva masini vechi, romanesti, care se mai afla in parcul auto al CJ Buzau.

La randul lor, buzoienii au perceput acest gest ca pe o dovada ca presedintele CJ gestioneaza prost banii publici si ca suma platita pentru achizitionarea masinii putea fi folosita pentru repararea drumurilor, sanatate, copii institutionalizati.

×
Subiecte în articol: observator