x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cabinetul Boc, scos la raport de Băsescu

Cabinetul Boc, scos la raport de Băsescu

20 Apr 2010   •   00:00

Consultările preşedintelui Traian Băsescu cu membrii Guvernului Boc au început. Pe ordinea de zi se află reducerea cheltuielilor publice în administraţia publică centrală şi locală, precum şi reducerea cheltuielilor sociale printr-o mai bună ţintire a beneficiarilor sistemului de protecţie socială.

De asemenea, pe agenda consultărilor figurează creşterea nivelului de absorbţie a fondurilor comunitare, legislaţia achiziţiilor publice, proiectul de revizuire a Constituţiei şi procesul de descentralizare.

"Aşa cum v-am anunţat aş dori să ne consultăm pe câteva chestiuni care ţin de capacitatea noastră de a accelera procesul de ieşire din criză şi de capacitatea României de a nu trăi din împrumuturi. Guvernul şi-a asumat o serie de măsuri curajoase dar şi absolut necesare", a declarat Traian Băsescu la începutul întâlnirii.

Pe lângă subiectele anunţate iniţial, preşedintele a spus că mai doreşte să afle punctul de vedere al Guvernului în legătură cu Legea pensiilor şi cu legea ANI.

"Între timp au mai apărut nişte evoluţii şi doresc să vă ştiu punctul de vedere. ANI a fost desfiinţată, ea nu mai are atribuţiuni spre marea veselie a unora, dar spre marele deserviciu făcut României, care reuşise să se recredibilizeze printre altele şi prin funcţionarea ANI", a spus Băsescu.

Premierul Emil Boc îi va prezenta preşedintelui Traian Băsescu un raport cu evoluţia cheltuielilor publice în perioada 2008-2010 şi intenţia Guvernului de a reduce în acest an cheltuielile de personal cu 5% faţă de 2009, în principal prin concedieri în intervalul septembrie-decembrie, în întreaga administraţie.


×
Subiecte în articol: observator