x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Căderile de pietre au blocat total traficul pe Valea Oltului, la Brezoi

Căderile de pietre au blocat total traficul pe Valea Oltului, la Brezoi

12 Iun 2012   •   17:04
Căderile de pietre au blocat total traficul pe Valea Oltului, la Brezoi

Traficul rutier pe DN 7 - Valea Oltului - a fost blocat total, marti seara, in urma caderilor de pietre in zona Defileului la km 199, potrivit IPJ Valcea.

"In apropierea localitatii Brezoi, pe Defileul Oltului, s-a luat decizia, in jurul orei 19.00, de a bloca total traficul auto in ambele sensuri, in urma caderilor de pietre. Cantitatea de pietre este destul de mare. S-au chemat in zona mai multe utilaje pentru a fi luate de pe carosabil si pentru a stabiliza versantii. in momentul in care vor fi evitate riscurile altor caderi va fi deblocat drumul", a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al IPJ Valcea, Alina Teodorescu.

Valea Oltului, in special zona de defileu cuprinsa intre Caciulata si Brezoi, este cunoscuta in ultimii ani pentru alunecarile de pietre de pe versanti. Nu de putine ori s-au intamplat accidente, unele chiar mortale. De altfel, autoritatile judetene, in ultimii cinci ani, au deschis mai multe fronturi de lucrari pentru a stabiliza versantii estici ai Muntilor Lotrului. Cu toate acestea, la anumite intervale, traficul auto se blocheaza in urma alunecarilor de pietre.

×
Subiecte în articol: trafic valea oltului