x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Căderile de zăpadă întrerup alimentarea cu energie electrică în 189 de localităţi!

Căderile de zăpadă întrerup alimentarea cu energie electrică în 189 de localităţi!

16 Dec 2009   •   00:00

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în 189 de localităţi din judeţele Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea, din cauza furtunii puternice, a chiciurei şi a ninsorii, a anunţat Enel Distribuţie Dobrogea.



Potrivit sursei citate de Mediafax, în judeţul Constanţa, cinci linii de medie tensiune sunt afectate, 15 localităţi au rămas nealimentate cu energie electrică şi 96 posturi de transformare sunt inactive.

În judeţul Călăraşi, în 115 localităţi a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică. Opt linii de 110 kV şi 54 de linii de medie tensiune sunt avariate, trei staţii de transformare au rămas nealimentate în cursul nopţii, două dintre ele fiind realimentate miercuri dimineaţă şi 843 de posturi de transformare sunt inactive.

Viscolul şi ninsoarea au făcut pagube şi în judeţul Ialomiţa, 44 de localităţi sunt nealimentate cu energie electrică, două linii de 110kV şi 12 linii de medie tensiune sunt afectate, iar 187 de posturi de transformare sunt inactive.

În judeţul Tulcea au fost afectate patru linii de medie tensiune, 15 localităţi sunt nealimentate cu energie electrică şi 74 posturi de transformare sunt inactive.

Echipele Enel Distribuţie Dobrogea din cele patru judeţe au intervenit în toate zonele unde se înregistrează întreruperi în alimentarea cu electricitate, în multe dintre zonele afectate accesul fiind îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Potrivit sursei citate, miercuri după-amiază ar putea fi realimentate cu energie electrică toate localităţile afectate.

×
Subiecte în articol: observator