x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cadre militare în rezervă protestează în faţa Prefecturii Cluj

Cadre militare în rezervă protestează în faţa Prefecturii Cluj

25 Oct 2010   •   00:00

Aproape o sută de cadre militare în rezervă şi în retragere protestează în faţa Prefecturii Cluj, purtând banderole de doliu şi având o coroană mortuară pe care o vor înmâna prefectului Florin Stamatian.

Protestatarii s-au adunat, în jurul orei 11.00, în faţa Prefecturii Cluj, ei având un banner cu denumirea sindicatului şi au aprins lumânări, susţinând că ţin doliu pentru pierderea unor drepturi ale foştilor militari.

Protestatarii strigă "Vae Victis (Vai de cei învinşi)" şi "Onoare şi Patrie".

Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate şi în Rezervă şi în Retragere (SCMDRR), Gelu Miron, a declarat că protestatarii sunt nemulţumiţi de modul de recalcularea a pensiilor militare şi de faptul că pensionarii militari nu pot cumula pensia cu salariul.

"Protestăm faţă de aprobarea unor legi cum sunt cea privind recalcularea pensiilor militare şi legea unitară a pensiilor, în urma cărora Armata Română este umilită. Au fost călcate în picioare onoarea şi demnitatea militară. Pentru noi instituţii precum Preşedinţia sau Guvernul sunt moarte şi de aceea purtăm doliu", a spus Miron, potrivit Mediafax.

Protestatarii urmează să îi înmâneze un memoriu prefectului Florin Stamatian, dar şi o coroană mortuară pe care scrie "Preşedinţie, Guvern, Curtea Constituţională - instituţii decedate pentru pensionarii militari".

Protestul este autorizat până la ora 13.00.

×
Subiecte în articol: observator