x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cadrele didactice din Buzău suspendă protestele şi revin de luni la cursuri

Cadrele didactice din Buzău suspendă protestele şi revin de luni la cursuri

09 Apr 2010   •   00:00

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat că profesorii din Buzău suspendă protestele şi vor intra de luni la clase, după aproape o lună de la declanşarea grevei generale. Decizia a fost luată în urma discuţiilor cu delegaţia sindicaliştilor din învăţământul buzoian.

"Ne îndreptăm spre soluţionarea situaţiei din Buzău. Am decis, în interesul elevului, ca de luni cadrele didactice buzoiene să intre la clase. Am discutat, totodată, o serie de măsuri pentru ca problemele din Buzău să aibă o soluţie rezonabilă. Vom elabora un document în care vom finaliza toate aceste probleme", a spus ministrul Educaţiei, la finalul discuţiilor de aproape două ore cu delegaţia sindicaliştilor buzoieni şi cu liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.

Preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Buzău, profesorul Ion Dobre, care a participat la discuţiile de la Ministerul Educaţiei, a spus că după negocierile cu ministrul Daniel Funeriu şi secretarul de stat Oana Badea s-au creat premisele începerii şcolii în Buzău.

"S-au făcut concesii de ambele părţi. Nu pot să afirm că au fost rezolvate problemele, de aceea protestul nostru va continua pe altă formă. Vom adopta calendarul de proteste al FSLI", a declarat Dobre, citat de Mediafax.

El a precizat că rezultatul întâlnirii de la Ministerul Educaţiei va fi prezentat sâmbătă, în şedinţa de Colegiu a SIP Buzău şi că va propune soluţii pentru începerea cursurilor.

Aurel Cornea a declarat că vineri au fost rezolvate punctual câteva probleme şi, în linii mari, sindicaliştii ar fi mulţumiţi, dar FSLI va dori aplicarea Legii 221, aşa cum a reieşit din hotărârile judecătoreşti.

"Problema este rezolvată pentru moment, dar soluţiile vor fi găsite împreună cu ministrul Educaţie. Ne cerem scuze faţă de părinţi şi de elevi pentru situaţia creată, orele vor fi recuperate", a mai spus Cornea.


×
Subiecte în articol: observator