x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cadrele militare şi funcţionarii publici, stimulaţi la pensie

Cadrele militare şi funcţionarii publici, stimulaţi la pensie

05 Sep 2009   •   00:00

Cadrele militare, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare vor primi, la încetarea raporturilor de serviciu, un ajutor financiar echivalent cu până la 20 de solde/salarii, în funcţie de vechimea în muncă, potrivit legii de salarizare unitară.



Astfel, pentru o vechime efectivă în activitate de până la cinci ani, cadrele militare, poliţiştii şi funcţionarii publici din sistemul administraţiei penitenciare vor primi un ajutor egal cu trei solde/salarii, în timp ce pentru o vechime cuprinsă între cinci şi zece ani, ajutorul financiar va fi echivalent cu şase solde/salarii. Cadrele militare, poliţiştii şi funcţionarii publici din sistem cu vechime între zece şi 15 ani vor primi la retragere un ajutor financiar egal cu opt solde/salarii.

Pentru o vechime cuprinsă între 15 şi 20 de ani, ajutorul financiar va fi de zece solde/salarii, în timp ce pentru o vechime de 20-25 de ani, proiectul de lege prevede un ajutor financiar de 12 solde/salarii. Militarii, poliţiştii şi funcţio-narii publici din sistem cu vechime între 25 şi 30 de ani vor primi la retragere echivalentul a 15 solde/salarii. Cel mai mare ajutor financiar, egal cu 20 de solde/salarii, va fi acordat, la retragere, cadrelor militare, poliţiştilor şi funcţionarilor publici din sistem cu o vechime în muncă de peste 30 de ani. Toate aceste stimulente financiare nu fac altceva decât să-i atragă pe cei aflaţi în prag de pensionare să aleagă încetarea activităţii.

×
Subiecte în articol: observator