x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Călin Nistor a fost avizat de CSM pentru funcţia de adjunct al şefului DNA

Călin Nistor a fost avizat de CSM pentru funcţia de adjunct al şefului DNA

23 Mai 2013   •   10:50
Călin Nistor a fost avizat de CSM pentru funcţia de adjunct al şefului DNA

Călin Nistor a primit aviz pozitiv din partea Consiliului Superior al Magistraturii pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"În urma  analizării proiectului de management prezentat, precum şi audieri candidatului, în temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare, cu unanimitate de voturi, Secţia pentru procurori a decis acordarea avizului pozitiv", se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Avizul Consiliului Superior al Magistraturii este consultativ, acesta urmând să fie motivat şi trimis la Ministerul Justiţiei.

Propunerea pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef adjunct al DNA de către Călin Nistor, însoţită de avizul CSM, va fi înaintată de Ministerul Justiţiei  preşedintelui Traian Băsescu, acesta având ultimul cuvânt privind numirea. Potrivit Legii 303/2004, procurorul general al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi adjuncţii acestuia sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Şeful statului poate refuza motivat numirea în funcţiile de conducere din Ministerul Public.


×