x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CĂLUGĂR CATOLIC condamnat pentru VIOLURI și AGRESIUNI SEXUALE comise inclusiv în ROMÂNIA

CĂLUGĂR CATOLIC condamnat pentru VIOLURI și AGRESIUNI SEXUALE comise inclusiv în ROMÂNIA

28 Mai 2015   •   22:10
CĂLUGĂR CATOLIC condamnat pentru VIOLURI și AGRESIUNI SEXUALE comise inclusiv în ROMÂNIA

Un călugăr din cadrul Comunităţii Sfântul Ioan, o controversată congregaţie romano-catolică implantată în numeroase ţări, printre care şi România, a fost condamnat joi în Franţa la opt ani de închisoare pentru violuri şi agresiuni sexuale, au făcut cunoscut surse judiciare, potrivit AFP.

Jean-Dominique Lefevre, 66 de ani, a fost judecat, în libertate, pentru agresiuni sexuale comise între 1991 şi 1999 asupra a cinci minore, în Franţa şi România. De asemenea, urma să răspundă pentru viol în cazul uneia dintre fetiţe, româncă, şi a unei femei de 33 de ani, cu probleme mintale şi care s-a sinucis.

Curtea a reţinut acuzaţia de viol în primul caz, dar nu şi în al doilea, a precizat sursa citată.

Într-un comunicat, Comunitatea Sfântul Ioan şi-a exprimat "consternarea şi "tristeţea" că unul dintre membrii săi "a abuzat sexual de anumite persoane şi le-a rănit grav". "Condamnăm un comportament atât de odios", a adăugat congregaţia.

Alte articole interesante:
MUNTELE SFÂNT din Maramureș este INTERZIS FEMEILOR! Află ce MIRACOLE se petrec acolo și adevărul despre PEȘTERILE CU COMORI
A prezis moartea lui Ceaușescu și căderea turnurilor gemene. Află ce alte teribile profeții a „scris” părintele Arsenie Boca în fresca unei biserici
ÎNVĂȚĂTURILE Părintelui ARSENIE PAPACIOC: „Nu contează ce zic OAMENII despre tine, ci ce zice DUMNEZEU. Pentru că FOCUL IADULUI are calorii mai multe...”

Totodată, ea a deplâns "insuficienţa reacţiilor şi deciziilor (...) în perioada în care au avut loc faptele şi pentru care ne cerem sincer iertare".

În mai multe rânduri, când abuzurile au fost denunţate, călugărul a cerut iertare familei victimei şi a fost mutat de comunitatea sa.

"Astăzi, asemenea disfuncţionalităţi nu mai sunt posibile", a dat asigurări congregaţia, subliniind că astfel de fapte trebuie semnalate organelor de poliţie.

Comunitatea Sfântul Ioan a fost înfiinţată în 1975 de preotul Marie-Dominique Philippe, iar membrii acesteia sunt numiţi "micuţii în gri" din cauza culorii rasei lor.

Ea a avut repede succes pe lângă tinerii călugări şi numără în prezent aproape 500 de membri de 35 de naţionalităţi diferite din peste 30 de ţări. În mai multe rânduri, congregaţia a fost suspectată de derive sectare. (agerpres.ro)

×
Subiecte în articol: calugar catolic condamnat