x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Calul Traian" Băsescu planifică anexarea Republicii Moldova de către România. Cine a făcut această declaraţie

"Calul Traian" Băsescu planifică anexarea Republicii Moldova de către România. Cine a făcut această declaraţie

02 Oct 2013   •   11:41
"Calul Traian" Băsescu planifică anexarea Republicii Moldova de către România. Cine a făcut această declaraţie
Sursa foto: DUMITRU DORU/EPA

"«Calul Traian» (Traian Băsescu) a pregătit pentru Republica Moldova două etape: iniţial, «integrarea în Uniunea Europeană», apoi Anschlussul (anexarea) ei de către România", a scris pe Twitter, astăzi, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, comentând astfel întâlnirea lui Traian Băsescu cu preşedintele Parlamentului moldovean Igor Coman.

În cursul întâlnirii pe care a avut-o, luni, cu preşedintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, Băsescu şi-a exprimat îngrijorarea că Republica Moldova ar putea repeta scenariul armean, în contextul în care Guvernul de la Erevan a preferat în ultimul moment să semneze acorduri cu Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, deşi existau premisele integrării europene.

"Aveţi misiunea patriotică de a rămâne la putere în 2014-2015 pentru a ratifica acordurile (europene - n.red.), astfel încât acestea să nu rămână simple poveşti", i-a transmis Băsescu lui Corman, relatează Mediafax.

De asemenea, Camera Deputaţilor din Romania a adoptat, luni, o declaraţie privind susţinerea Republicii Moldova în eforturile de aderare la UE.

×