x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Camelia Potec, bronz european

Camelia Potec, bronz european

de Jurnalul National    |    22 Mar 2008   •   00:00
Camelia Potec, bronz european

În ziua a patra a Campionatelor Europene de înot de la Eindhoven (Olanda), Camelia Potec (foto) a cucerit bronzul în proba de 800 metri liber, cu un timp de 8 minute, 25 de secunde şi 28 de sutimi, performanţă care reprezintă un nou record naţional.

În ziua a patra a Campionatelor Europene de înot de la Eindhoven (Olanda), Camelia Potec (foto) a cucerit bronzul în proba de 800 metri liber, cu un timp de 8 minute, 25 de secunde şi 28 de sutimi, performanţă care reprezintă un nou record naţional. Calificată în finală cu cel mai bun timp al seriilor, Potec a condus timp de 700 de metri, însă s-a văzut depăşită pe ultimele două lungimi de bazin de Alessia Filippi (Italia) şi de Erika Villaecija Garcia (Spania). Aceasta este a doua medalie a României la actuala ediţie a CE.

 

LOTO 6/49 - Premiul cel mare, 11 milioane de lei

Loteria Română a suplimentat din nou fondul de câştiguri la categoria I pentru extragerea 6 din 49 de mâine cu suma de 250.000 de lei. Potul cel mare ajunge astfel la o valoare estimată de aproximativ 11 milioane de lei, adică peste trei milioane de euro.

 

VRANCEA - Seism de 4,1 grade pe scara Richter

Un cutremur cu magnitudinea 4,1 pe scara Richter s-a produs ieri după-amiază în zona Vrancea, la adâncimea de 25 km şi cu intensitatea în zona epicentrală III-IV pe scara Mercalli. Cutremurul s-a resimţit doar în zona Vrancea.

 

METROU - Staţia Obor se închide de azi

Staţia de metrou Obor se va închide începând de astăzi până la 25 mai, la solicitarea Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru continuarea lucrărilor la Pasajul Obor. În această perioadă Primăria va asigura, prin RATB, suplimentarea în zonă a transportului de suprafaţă. Astfel, în cele două luni cât staţia de metrou va fi închisă, liniile RATB 21, 66 şi 634, care tranzitează zona şi asigură relaţii directe sau prin transbordare cu majoritatea zonelor de interes ale Capitalei, vor funcţiona cu mai multe vehicule.

 

PD-L VRANCEA - Demisionar pentru că i s-a cerut tribut

Viceprimarul din localitatea vrânceană Odobeşti şi-a dat demisia din Partidul Democrat-Liberal, acuzând că filiala judeţeană i-a obligat pe membrii de partid "să plătească tribut" pentru mandatele de primari şi consilieri judeţeni şi locali, informează Mediafax. Florin Vetrescu devine astfel independent. Preşedintele PD-L Vrancea, Jan Vraciu, a recunoscut că trebuia să se strângă nişte bani, dar pentru susţinerea campaniei electorale pe plan local. El a infirmat că ar fi cerut bani de la candidaţi perntru organizaţia judeţeană PD-L.

 

DIPLOMAŢIE - Ambasadă în Palestina

Preşedintele Traian Băsescu nu exclude ca România să aibă propria reprezentanţă oficială în teritoriile palestiniene. Anunţul a fost făcut chiar de şeful statului după o întrevedere cu Ahmad Abdul-Salam Hassan Majdalani, ambasadorul agreat al statului Palestina la Bucureşti. În cadrul întâlnirii, Traian Băsescu a subliniat interesul României faţă de intensificarea dialogului bilateral, notând, în context, intenţia ţării noastre de a deschide în curând propria reprezentanţă diplomatică în teritoriile palestiniene. Ambasadorul s-a aflat la Cotroceni pentru a-şi prezenta scrisorile de acreditare.

×
Subiecte în articol: observator