x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Camera Deputaților cumpără echipamente de control cu raze X

Camera Deputaților cumpără echipamente de control cu raze X

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2023   •   14:28
Camera Deputaților cumpără echipamente de control cu raze X

Camera Deputaților cumpără sisteme control antitero, în valoare de peste 3 milioane de lei. Motivul este că sistemele actuale sunt vechi de peste 15 ani, se strică des și pot procesa un număr mic de persoane fără a se bloca.

„Aparatele cu raze X, porțile detectoare și detectoarele portabile de metale sunt destinate controlului tehnic antiterorist. Cu acestea se vor controla bagaje de mână, colete, truse și genți de scule, echipamente tehnice, dispozitive și echipamente de transmisie tv, diverse obiecte. (...) Utilizarea unor sisteme de control antitero noi cu caracteristici tehnice superioare va permite controlul de securitate rapid și fără întrerupere și ar oferi un înalt grad de securitate”, potrivit caietului de sarcini depus de Camera Deputaților.

Valoarea totală estimată este de 3.276.638,65 lei.

Motivul invocat este că actualele sisteme de control antitero sunt vechi și stricate.

„În prezent la Camera Deputaților sunt încă în exploatare sisteme de control antitero cu o vechime ce depășește 15 ani - EOL (End Of Life), ce asigură securitatea, amplasate în teren, operate de SPP. Echipamentele au un grad avansat de uzură și suferă intervenții tehnice la un interval de timp foarte scurt. În prezent acestea pot procesa un număr mic de persoane fără a se bloca. De asemenea, în unele cazuri s-a constatat imposibilitatea procurării pieselor de schimb necesare reviziilor radiologice conform cerințelor legale”, se mai arată în document.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: camera deputatilor licitaţie antitero