x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Candidatul care s-a votat doar el însuşi!

Candidatul care s-a votat doar el însuşi!

de Gabriela Mladin    |    15 Iun 2012   •   09:45
Candidatul care s-a votat doar el însuşi!

Se numeste Dumitru Gheban si este inginer. Are 38 de ani si anul acesta a vrut sa-si incerce norocul la Primaria din Barbatesti. Locuieste acolo de mult timp si a constatat ca cei care au condus pana acum comuna n-au prea facut nimic. Si-a spus ca nu poate sta cu mainile in san si, a decis sa candideze la functia de primar. A facut consiliul de familie si le-a comunicat vestea. Le-a cerut sa voteze cu cine considera ei ca ar fi potrivit pentru a conduce pentru urmatorii patru ani primaria Barbatesti. Si, asa au facut! Cand s-a tras linie, candidatul Dumitru Gheban a inregistrat un singur vot. Pe cel al lui!

Dumitru Gheban a obtinut la scrutinul din 10 iunie, un singur vot. Asta inseamna ca doar pe cel care si l-a acordat chiar el. Nimeni altcineva din familie nu l-a votat. Sotia, fiul, parintii sau alte rude nu au pus satampila de votat pe el, desi acestia s-au prezentat in 10 iunie la sectiile de votare. Mai mult decat atat, candidatul a avut si o lista de consilieri. Nici macar aceia nu l-au votat. Pentru unicul vot, candidatul da vina pe Partidul Alianta Socialista, care nu l-a ajutat.

Explicatiile unicului vot!
'Fiind la prima companie electorala, partidul nu m-a ajutat, am avut si contracandidati care au fost mai buni, ei au fost ajutati, asa se explica rezultatul. Eu nu am avut decat 20 de afise. Partidele puternice au avut succes. Eu nu am luat decat un vot. In dimineata de 10 iunie, le-am spus sa mearga cu cine vrea. La fel am spus si familiei. Sa voteze pe cine doreste. Am incercat sa prind macar un consilier, dar nu s-a putut', a declarat Dumitru Gheban, care s-a trezit la ora 7 dimineata sa se voteze.

Alegatorii nu-l cunosteau pe candidat!
Pentru ca nu si-a facut campanie si nu a avut sprijin politic, vecinii barbatului nici nu stiau ca Dumitru Gheban a candidat la alegeri, cu atat mai putin ca a obtinut un singur vot. Acest lucru i-a amuzat insa.
Uimiti de candidatul cu un singur vot au fost si cei de la Biroul Electoral Judetean care au numarat buletinele de vot.

In 2008, in Gorj, a mai existat o situatie de acest gen, in comuna Arcani, unde un candidat nu a obtinut nici macar un vot. Adica nici macar el nu s-a votat.

×